Zoeksuggesties
  • Utrecht Lumen
  • Kleur de Stad
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Utrecht 900 jaar
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten

Veel­ge­s­tel­de
v­ra­gen

We krijgen veel vragen van Utrechters die aan Utrecht 900 willen bijdragen. Ook hebben we veel contact met initiatiefnemers die bezig zijn met plannen maken. Om zo goed en efficiënt mogelijk alle vragen te kunnen beantwoorden hebben we de meest gestelde vragen hieronder op een rij gezet. Heb je een vraag over Utrecht 900, aanvragen van subsidie of het schrijven van een plan? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen voor een antwoord of meer inzicht.

Hoe vraag ik een subsidie aan?

Het was in drie perioden mogelijk een subsidie aan te vragen voor de viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten. De laatste mogelijkheid sloot 1 april 2022. Dit betekent dat het nu niet meer mogelijk is een subsidie aan te vragen.

Hoe ziet een goed activiteitenplan er uit?

In een goed activiteitenplan leg je kort uit wat je wilt gaan doen, voor wie, wanneer en waar. En welk bedrag je hiervoor aanvraagt. Belangrijk is dat je goed uitlegt hoe jouw aanvraag past binnen het thema Stad zonder Muren en de 900-ste verjaardag van de stad. En zorg ervoor dat er altijd een activiteit is waar mensen elkaar ontmoeten, liefst mensen die dit anders niet zouden doen. 

Hier vind je een voorbeeld van een activiteitenplan voor een subsidieaanvraag tot € 10.000. 

Heb je hulp nodig? Team Utrecht 900 staat voor je klaar en is te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Hoe zorg je voor een ge­zond eve­nement?

Hoe verzorg je dit evenement zo gezond mogelijk? We geven je tips.

Hoe ziet een goede begroting er uit?

Een goede begroting hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maak een overzicht van wat je denkt uit te geven. Dit kun je indelen in verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal dat je koopt of inhuurt, kosten voor personeel,  kosten voor marketing en communicatie, de huur van een locatie of de kosten voor een vergunning. Geef per onderdeel aan wat iets kost.  Bijvoorbeeld er worden 10 mensen ingezet voor 20 uur voor een uurtarief van € 50,00. 

Naast het overzicht van je kosten maak je ook een overzicht van je inkomsten. Dit noemen we een dekkingsplan. Daarin geef je aan hoe je denkt de kosten te kunnen betalen. Geef hier aan waar welk bedrag vandaan komt. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan fondsen waar je geld kunt aanvragen. Zeker als je een groter bedrag aanvraagt, kan dit helpen met een succesvolle aanvraag.

Het totaal van de kosten en het totaal van de inkomsten moet gelijk zijn, dan is het een sluitende begroting.

Hier vind je een voorbeeld van een begroting, inclusief dekkingsplan voor een subsidieaanvraag tot € 10.000.

Heb je hulp nodig? Team Utrecht 900 staat voor je klaar en is te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Kan mijn activiteit ook buiten de stad Utrecht plaatsvinden?

We vieren 900 jaar Utrecht in stad en regio. Wil je iets buiten de stad Utrecht organiseren, neem dan eerst contact op met team Utrecht 900, te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Kan ik Utrecht 900 merchandise kopen?

Op dit moment zijn er Utrecht 900 kinderhoodies en mokken te koop. Bestel ze hier. De komende maanden komt er nog veel meer merchandise beschikbaar om jouw feestje helemaal aan te kleden of om een mooi aandenken aan dit bijzondere jaar te kopen. We houden je op de hoogte via deze website en onze social media kanalen.

Ik heb een idee, maar weet niet of er al iets dergelijks gaat gebeuren. Hoe kom ik hierachter?

Je kunt contact opnemen met het team Utrecht 900, te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Ik begrijp het thema ‘Stad zonder Muren’ niet.

Ontmoetingen staan centraal bij het thema ‘Stad zonder Muren’. Organiseer je een voetbaltoernooi? Doe dat dan eens met andere voetbalverenigingen, of misschien wel met een tennisvereniging. Organiseer je een jaarlijks muziekfestival? Programmeer dan eens een originele act, waardoor jouw festival een heel nieuwe doelgroep aantrekt.

‘Stad zonder Muren’ is een breed thema, waar je veel mee kunt. Laat je inspireren door je omgeving: buren, sportvereniging, werk of vrienden. Voor meer inspiratie kun je terecht op onze website utrecht900.nl, onder het kopje ‘Stad zonder Muren’. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag om te kijken of we jouw idee zo goed mogelijk met het thema kunnen verbinden.

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.