Veel­ge­s­tel­de
v­ra­gen

We krijgen veel vragen van Utrechters die aan Utrecht 900 willen bijdragen. Ook hebben we veel contact met initiatiefnemers die bezig zijn met plannen maken. Om zo goed en efficiënt mogelijk alle vragen te kunnen beantwoorden hebben we de meest gestelde vragen hieronder op een rij gezet. Heb je een vraag over Utrecht 900, aanvragen van subsidie of het schrijven van een plan? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen voor een antwoord of meer inzicht.

Hoe vraag ik een subsidie aan?

Als je een goed idee hebt om de 900-ste verjaardag van Utrecht te vieren, kun je hiervoor een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente Utrecht. Je kunt maximaal €50.000 aanvragen. De subsidieaanvraag verloopt in enkele stappen:

  1. Bedenk een idee en werk deze uit in een activiteitenplan van maximaal 6 A4. De onderdelen van een activiteitenplan worden in de volgende vraag hieronder verder uitgelicht. 
  2. Voeg een sluitende begroting toe, inclusief een dekkingsplan.
  3. Heb je het activiteitenplan, begroting en dekkingsplan af, dan kun je subsidie aanvragen bij de gemeenten Utrecht.

Hier vind je een voorbeeld van een activiteitenplan en een begroting, inclusief dekkingsplan voor een subsidieaanvraag tot € 10.000. En hier vind je een voorbeeld van een activiteitenplan en begroting, inclusief dekkingsplan voor een subsidieaanvraag van € 10.000 tot € 50.000.

Heb je hulp nodig? Team Utrecht 900 staat voor je klaar en is te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Hoe ziet een goed activiteitenplan er uit?

In een goed activiteitenplan leg je kort uit wat je wilt gaan doen, voor wie, wanneer en waar. En welk bedrag je hiervoor aanvraagt. Belangrijk is dat je goed uitlegt hoe jouw aanvraag past binnen het thema Stad zonder Muren en de 900-ste verjaardag van de stad. En zorg ervoor dat er altijd een activiteit is waar mensen elkaar ontmoeten, liefst mensen die dit anders niet zouden doen. Bij aanvragen van €10.000 – €50.000 vragen we net wat meer zaken dan bij aanvragen onder de € 10.000. 

Hier vind je een voorbeeld van een activiteitenplan voor een subsidieaanvraag tot € 10.000. En hier vind je een voorbeeld van een activiteitenplan voor een subsidieaanvraag van € 10.000 tot € 50.000.

Heb je hulp nodig? Team Utrecht 900 staat voor je klaar en is te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Hoe ziet een goede begroting er uit?

Een goede begroting hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maak een overzicht van wat je denkt uit te geven. Dit kun je indelen in verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal dat je koopt of inhuurt, kosten voor personeel,  kosten voor marketing en communicatie, de huur van een locatie of de kosten voor een vergunning. Geef per onderdeel aan wat iets kost.  Bijvoorbeeld er worden 10 mensen ingezet voor 20 uur voor een uurtarief van € 50,00. 

Naast het overzicht van je kosten maak je ook een overzicht van je inkomsten. Dit noemen we een dekkingsplan. Daarin geef je aan hoe je denkt de kosten te kunnen betalen. Geef hier aan waar welk bedrag vandaan komt. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan fondsen waar je geld kunt aanvragen. Zeker als je een groter bedrag aanvraagt, kan dit helpen met een succesvolle aanvraag.

Het totaal van de kosten en het totaal van de inkomsten moet gelijk zijn, dan is het een sluitende begroting.

Hier vind je een voorbeeld van een begroting, inclusief dekkingsplan voor een subsidieaanvraag tot € 10.000. En hier vind je een voorbeeld van een begroting, inclusief dekkingsplan voor een subsidieaanvraag van € 10.000 tot € 50.000.

Heb je hulp nodig? Team Utrecht 900 staat voor je klaar en is te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Wanneer moet ik een subsidie aanvragen met DigiD of e-Herkenning?

Subsidie aanvragen kan via twee manieren:
1. DigiD
2. e-Herkenning

Een subsidieaanvraag via DigiD kan als je persoonlijk een aanvraag doet. Dus bijvoorbeeld wanneer je met een paar vrienden iets wilt organiseren. Dan kan jij of een van die vrienden met een DigiD de aanvraag doen.

Vraag je een subsidie aan met je vereniging, je organisatie of je bedrijf dan moet dit via  e-Herkenning. Dit is één digitale sleutel voor het communiceren met overheden, bedrijven en andere dienstverleners. Hiermee krijg je veilig en eenvoudig online toegang tot diensten van diverse instanties. Vraag zo snel mogelijk e-Herkenning met betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger aan! Want het duurt ongeveer een week voordat je dit in huis hebt. E-Herkenning aanvragen kan bij enkele erkende leveranciers uit deze lijst: https://eherkenning.nl/leveranciers

Let op: vraag je dit toch met je DigiD aan, dan kunnen we geen berichten aan je sturen en krijg je de subsidie uiteindelijk niet betaald. 

De eerste subsidieronde is geweest. Missen jullie nog activiteiten?

Ja, we hebben nog weinig aanvragen binnen gekregen voor dans, sportieve activiteiten en laagdrempelige, feestelijke activiteiten buiten. Aanvragen op dit gebied zijn dus meer dan welkom.

Ik kan pas begin februari mijn subsidie aanvragen. Is dat een probleem?

We adviseren om een aanvraag voor 12 januari in te dienen. De laatste deadline is op 1 april. Maar voor deze 3de en laatste ronde is wel veel minder subsidie beschikbaar, het gaat hier om € 920.000 in de tweede ronde en € 150.000 in de derde ronde. Zeker als je een groot bedrag aanvraagt, is het beter dit voor 12 januari te doen. 

Kan ik een subsidie aanvragen als ik buiten Utrecht woon?

Ja dat kan zeker. Je moet wel, net als alle Utrechters aan alle voorwaarden voor de subsidie voldoen. Neem in dit geval wel even contact met ons op via een mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Kan mijn activiteit ook buiten de stad Utrecht plaatsvinden?

We vieren 900 jaar Utrecht in stad en regio. Wil je iets buiten de stad Utrecht organiseren, neem dan eerst contact op met team Utrecht 900, te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Kan ik Utrecht 900 merchandise kopen?

Op dit moment zijn er Utrecht 900 kinderhoodies te koop. Bestel ze hier. De komende maanden komt er nog veel meer merchandise beschikbaar om jouw feestje helemaal aan te kleden of om een mooi aandenken aan dit bijzondere jaar te kopen. We houden je op de hoogte via deze website en onze social media kanalen.

Ik heb een idee, maar weet niet of er al iets dergelijks gaat gebeuren. Hoe kom ik hierachter?

Je kunt contact opnemen met het team Utrecht 900, te bereiken via mail naar utrecht900@utrecht.nl. Of je kan bellen of een appje sturen naar 0618653619.

Ik begrijp het thema ‘Stad zonder Muren’ niet.

Ontmoetingen staan centraal bij het thema ‘Stad zonder Muren’. Organiseer je een voetbaltoernooi? Doe dat dan eens met andere voetbalverenigingen, of misschien wel met een tennisvereniging. Organiseer je een jaarlijks muziekfestival? Programmeer dan eens een originele act, waardoor jouw festival een heel nieuwe doelgroep aantrekt.

‘Stad zonder Muren’ is een breed thema, waar je veel mee kunt. Laat je inspireren door je omgeving: buren, sportvereniging, werk of vrienden. Voor meer inspiratie kun je terecht op onze website utrecht900.nl, onder het kopje ‘Stad zonder Muren’. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag om te kijken of we jouw idee zo goed mogelijk met het thema kunnen verbinden.

Deze website maakt gebruik van cookies.