Utrecht 900 Sfeerroute

De Utrecht 900 Sfeerroute neemt je mee langs bijzondere plekken in de binnenstad.

Vanaf 18.00 uur wordt de straatverlichting gedimd en is er een sfeervolle gratis wandelroute. Aanschouw het magische kampvuur Bonfire bij de Mariaplaats, dit interactieve kunstwerk brengt mensen letterlijk dichter bij elkaar. En hier wordt je getrakteerd op Utrechtse dichtkunst. Altijd al willen weten hoe je eruit ziet als boom? Met Be a Tree zie je jouw gezicht mega groot geprojecteerd tussen de bladeren. En dat is niet het enige dat er te zien valt. Het oude stadhuis wordt door middel van videomapping versierd. Op deze ludieke manier zie je in 6 minuten het verhaal van Sint Maarten, 900 jaar Utrecht en meer. In het Stadshuis gaan de voetjes van de Vloer met de Stadsmuzikanten

Op de route is nog veel meer te beleven: zo worden enkele winkelpanden omgetoverd tot ‘kijkdozen’ met behulp van video en lichtprojecties. Zijn er optredens van straatartiesten en -muzikanten. Beleef het concert van Kensington opnieuw bij de Copper Branch in Steenweg. Loop vanaf het Stadshuisplein tussen 19.45 - 22.15 uur met een gids een deel van het Utrecht Lumen tours (vol is vol, met een gids kan een beperkt aantal mensen mee). En bij de lokale horeca kun je onderweg genieten van een Pint Maarten.

Om 23.00 uur sluit Burgemeester Sharon Dijksma het programma officieel af bij het Stadhuis.

Kom langs en laat je verrassen!

De route loopt via Mariaplaats, Mariastraat, Steenweg, Choorstraat, Stadhuisbrug, Vismarkt en Zadelstraat. Bekijk hier de plattegrond.

Adres

Mariaplaats, Mariastraat, Steenweg, Choorstraat, Stadhuisbrug, Vismarkt, Zadelstraat


Utrecht

Contact

Gratis