100 jaar Oud-Utrecht

Tentoonstelling: 100 jaar (Oud-)Utrecht
Als opening van het lustrumjaar is in de hal van het Stadhuis de expositie 100 jaar (Oud-)Utrecht te zien. Tien getekende banieren verbeelden elk op hun eigen manier een periode van tien jaar (Oud-) Utrecht: de ontwikkeling van de stad én de rol die de Historische Vereniging Oud-Utrecht en haar leden daarin speelden. De tekeningen hebben allemaal hun eigen stijl, passend bij de tijd die wordt verbeeld. In de expositie reis je langs 100 jaar betekenisvolle momenten, unieke personen, Utrechtse kunsten en maatschappelijke en stedenbouwkundige ontwikkelingen. De tentoonstelling is gemaakt in hechte samenwerking met De Inktpot. Dit gezelschap van Utrechtse tekenaars maakte al veel vaker (historische) stripboeken. Dat doen zij steeds rondom een Utrechts thema of evenement, vaak in samenwerking met instellingen in de stad.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadhuis (Stadhuisbrug 1 in Utrecht) te zien van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 24 maart 2023.

Wijkentour
Vanaf de maand april gaat Oud-Utrecht haar eeuwfeest ook vieren in de wijken van Utrecht. Voor én met de bewoners van de wijk wordt in zeven wijken een activiteitenprogramma georganiseerd. De activiteiten zijn gericht op jong en oud, met bijvoorbeeld speurtochten voor gezinnen, een Wijk Geschiedenis Quiz en historische wandelingen met gidsen. 

Adres

Stadhuisbrug 1
Utrecht

Gratis