I-Light-U EXPO

Na de donkerste maand van het jaar wordt het weer licht in Utrecht! Van 7 tot 30 januari 2022 vindt de eerste I-Light-U EXPO in Utrecht plaats. Een expositie van nationale en internationale lichtkunstenaars in en rondom het stationsgebied.

Op de plek waar wekelijks miljoenen mensen hun weg banen naar hun werk, huis, familie of vrienden, zorgt deze I-Light-U voor verlichting. Letterlijk en figuurlijk. De kunstwerken zorgen voor inspiratie, reflectie en rust in onze dagelijkse hectiek en onrust.

Bestaande kunstwerken, zoals de REBUS op het Beatrixgebouw en de IK op het kantoorgebouw Park Nieuweroord van de internationaal bekende (licht)kunstenaar Jan van Munster, worden opgenomen in de route. Daar worden tijdelijk de meest bijzondere lichtkunstwerken aan toegevoegd.

Een kleine selectie

Het Bollendak zal voor het eerst gebruikt worden als vliegend podium voor kunst. Hieronder komen twee enorme zenuwbanen te hangen die elkaar raken en verlichten, gemaakt door de Hongaarse kunstenaar Peter Koros.

Op het Jaarbeursplein vind je bewegende klok van Lambert Kamps. Een kunstwerk dat met  licht, lucht en geluid de veranderende tijd weerspiegelt. Hoe laat is het volgens jou?

Met Fluxit zorgen Vendel & de Wolf voor vuur. Vuur wordt al tijden gebruikt om feest bij te vieren, als aankondiging van een nieuwe periode of om alle boze geesten te verjagen. Maar je kunt er ook gewoon gezellig met een groepje mensen warm omheen te staan.

Twee torens van de Belgische kunstenaar Peter Snijder zullen het stadsplateau aan beide kanten markeren. Groot, groen en gotisch, symboliseren ze de hang naar vergroening en visualiseren ze ambitie. Ze zijn niet te missen. Maar welke toren is nu de entree naar de stad en welke de uitgang?   

Kom jezelf verlichten en verwonderen vanaf 7 januari!

Via de website ilightu.nl, kun je beschrijvingen van de kunstwerken en kunstenaars vinden. Er is geen vaste route, laat je meevoeren langs de lichtende kunstwerken!

Adres

Stationsgebied


Utrecht

Contact

    Gratis