Concert Utrecht met recht

Speciaal voor Utrecht 900 werd een compositie vervaardigd. Het koor zingt in dit concert werken van componisten die komen uit en/of werkzaam zijn in Utrecht. Het koor laat horen hoe rijk de vocale muziek is die Utrecht kenmerkt en zingt werk van o.a. Hendrik Andriessen, Jetse Bremer, Monique Krüs en Willem Wander van Nieuwkerk. Aan de laatste componist heeft het koor een opdracht verstrekt voor een compositie die volledig in het teken staat van Utrecht 900. Deze compositie is gebaseerd op een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht.

Het Utrechts Kamer Koor (UKK), dat onder de naam ‘Viva la Musica’ in 1952 werd opgericht, heeft zich  ontwikkeld tot een van de bekende klassieke kamerkoren in Utrecht en staat sinds enige jaren onder leiding van Bauwien van der Meer. Het UKK voert het concert voor Utrecht 900 onder de titel Utrecht met recht meerdere keren uit.

Data en locaties:

  • zaterdagmiddag 5 november 13:45 en 14:45 uur, Museum Speelklok (Steenweg 6, 3511 JP Utrecht). Om dit concert bij te wonen is een geldig toegangskaartje voor het museum nodig.

Adres


Utrecht

Contact