Muurwerk

Muurwerk is een gloednieuw interdisciplinair koorstuk dat gaat over grenzen. Het stuk is speciaal geschreven voor Utrecht 900 waarbij het bestaansrecht van een muur ter discussie staat. Dat gebeurt in een combinatie van poëzie, beweging, zang en decor.

Muzikanten en makers Jesse Brouwer en Melle Berendsen, beiden afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium, hebben het concept ontwikkeld. Er wordt een verhaal verteld over hoe wij onszelf, als moderne maatschappij, kunnen verhouden tot grenzen. Jesse en Melle werken samen met de Utrechtse kunstenaar Florens Kool. Een kunstwerk van Florens is ten toon gesteld onder de bogen van de Stadsmuur. 

Muurwerk bestaat uit negen delen. Met verschillende vormen van symboliek wordt het spanningsveld opgezocht tussen grenzen en openheid. Het stuk wordt uitgevoerd door negen koorleden, verdeeld in twee groepen zangers met een verschillende achtergrond en een verteller. 

De eerste groep zangers bestaat uit klassiek geschoolden en staat daarmee symbool voor de wijsheid van traditie en ambacht. De tweede groep zangers bestaat uit modern geschoolde zangers en staat symbool voor het doorbreken van grenzen en experiment. 
De verteller staat voor het individu dat zich beweegt tussen deze delen. Hij wordt zich uiteindelijk gewaar dat beide delen delen zijn van zichzelf. 

Adres

Bij het stuk oude stadsmuur achter de nobeldwarsstraat, naast de lucasbrug.

Nobeldwarsstraat 20BIS
3512EX Utrecht

Contact