Exclusieve openstelling Châtelet Kasteel de Haar

Dit voorjaar opent Kasteel de Haar exclusief de deuren van het Châtelet; het privéverblijf van de familie van Zuylen van Nijevelt. Het Châtelet, dat letterlijk “kasteeltje” betekent is eigenlijk helemaal niet zo klein en groter dan veel andere kastelen in Nederland. Het Châtelet is gebouwd door Joseph Cuypers, de zoon van meesterarchitect Pierre Cuypers. Het was oorspronkelijk bedoeld als dienstwoning voor de rentmeester, de machinist en ander personeel én als onderkomen voor technische installaties. Rond 1910 kwamen hier de appartementen voor de zonen van de baron en barones. Nog later werden de ruimtes ook gebruikt als gastenkamers.

Sinds de jaren vijftig gebruikt de familie het als geliefd “Hollands” familiehuis. Het is intiemer en praktischer dan het grote kasteel. Het Châtelet staat symbool voor de verbondenheid van de familie met het kasteel, het dorp en de mensen die er werken. Het Châtelet in Nederland is hun enige overgebleven familiehuis en een plek voor herinneren en verhalen. Tot op de dag van vandaag verblijft de familie meerdere keren per jaar in hun kleine “kasteeltje”.

Naast een praktisch boekje en een leuke speurtocht voor kinderen (kan jij het verdwenen collier vinden?) vertellen enthousiaste zaalgidsen graag over de mooie warme herinneringen en de leuke verhalen die achter de muren van het Châtelet schuilgaan.

Openingstijden
Kasteel: elke dag van 11.00 uur – 17.00 uur en in de vakanties van 10.00 uur -  17.00 uur.
Park: elke dag van 9.00 uur – 17.00 uur.

Adres

Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Contact