Van Riek tot Vork

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte lange tafel op een Utrechts plein. 

Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. 

Terwijl je de omgeving om je heen vergeet, krijg je een gerechtje voorgeschoteld. Verschillende geluiden uit de koptelefoon nemen je mee naar het platteland rondom Utrecht. Naar een boer uit de omgeving. Die begint te vertellen over het eten dat hij verbouwt. Over het eten dat op je bord ligt. Hij vertelt over zijn leven. Over zijn liefde voor het product dat hij verbouwt. Over wat er allemaal nodig is om het product op jouw bord te krijgen. En over de worstelingen waar hij mee te maken heeft. 

Je proeft en luistert. Je glimlacht of fronst. Je proost met je tafelgenoten. Je wenst elkaar een smakelijk eten en je praat na afloop met elkaar na over de verhalen die je hebt gehoord. 

Van Riek tot Vork brengt je op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat eten vandaan komt. Van Riek tot Vork biedt je een verfijnd gerecht. Daarbij kom je door een smaakversterkend audioverhaal te weten wat het verhaal achter dat wat je eet is. 

Smaak en geluid gaan tijdens deze maaltijd een verbinding aan. Geen hap, slik, weg. Er wordt een eetervaring met een snufje poëzie, een dressing van theater en een ontmoeting met de ander geserveerd. 

Wanneer je bij de tafel van Van Riek tot Vork aanschuift blijf je niet onbekommerd!

Adres

Vredenburgplein

Vredenburgplein
3511 JJ Utrecht

Contact