Utrecht is jarig! Start Utrecht 900 met o.a. Duimalot, paleis Lofen en gratis musea

We gaan al vroeg feesten op 2 juni, de echte verjaardag van Utrecht. 

Schoolkinderen in verschillende wijken rappen vanaf 10 uur mee met Duimalot. Deze jonge Utrechtse rapper, spoken word artist en danser schreef het Utrecht 900 jaar anthem - Freedom City.  

Utrechtse musea openen hun deuren en zijn de hele dag gratis te bezoeken. 

Paleis Lofen, het paleis van keizer Hendrik V waar de stadsrechten zijn getekend, gaat zelfs voor de eerste keer open. Vanaf 3 juni is Paleis Lofen toegankelijk voor publiek. 

En natuurlijk komt Het Utrechts Archief met een feestelijk programma. Dit is de plek waar de originele stadsrechten nog steeds bewaard worden. De tentoonstelling Gekomen om te blijven opent ook deze dag. 

Op 2 juni is niet alleen onze stad jarig, heel veel mensen mogen die dag kaarsjes uitblazen. Daarom hebben de meer dan duizend jarige Utrechters een uitnodiging ontvangen om aan het einde van de middag in de Zadelstraat en op de Mariaplaats hún en onze verjaardag te vieren. Met taart! 

’s Avonds is iedereen uitgenodigd om naar het Domcarillon te komen luisteren én naar Kensington. Vanaf grote hoogte sluiten we op een echte Utrechtse manier de feestelijke aftrap af.

Hoe laat en waar?

20.45 uur: luiden Domklokken door het Klokkenluiders Gilde

21.00 uur: opening Utrecht 900 concert door burgemeester Sharon Dijksma. Het concert is een initiatief van de Utrechts Klokkenspel Vereniging. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt enkele nummers van Kensington op de Dombeiaard. Kensington neemt het daarna over. De mannen van Kensington spelen vanaf ongeveer 100 meter hoogte op de Domtoren. Het concert is te horen én te zien op het Domplein, het Stadhuisplein, de Neude en het Janskerkhof. Hier staan schermen opgesteld, de laatste drie pleinen hebben versterkt geluid. Het concert eindigt om 22 uur en is gratis toegankelijk. 

Adres

Binnenstad en verschillende wijken

domplein 21
Utrecht

Contact