Parade zonder Muren

De Parade bestaat uit 10 hoofdstukken (compartimenten). Elk hoofdstuk is gemaakt door één van de 10 wijken van de stad. Steeds vormt een kleurrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van Utrecht de inspiratie. Maar daarbij is de actualiteit niet vergeten. Vanaf de Romeinen tot en met de nieuwbouw van Leidsche Rijn trekken in een bonte, prachtig lichtgevende stoet 10 eeuwen Utrecht langs. 

Vanaf de zomer is er in alle 10 wijken van de stad gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen en lampions. Deze worden in een schitterend feest van licht door de trotse makers in de optocht meegedragen. Natuurlijk ondersteund door orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Langs de route laat het Klokkenluidersgilde de klokken van Utrecht horen. Dit spektakel wil je niet missen!

Start 18.00 uur bij het Spoorwegmuseum
Einde rond 19.45 bij het Moreelsepark

Bekijk hier de route

En ga naar afloop van de Parade vooral de binnenstad in!
Het licht van Sint Maarten gaat namelijk verder in de stad waar de avond van 11 november dé feestelijke afsluiting van Utrecht900 is. Zo is er een sfeerroute die door de binnenstad loopt, schenkt de horeca een ‘Pint Maarten’ bier en is er een prachtige lichtprojectie van Sint Maarten op het stadhuis.

Adres

Van Spoorwegmuseum naar Moreelsepark


Utrecht

Contact