Stadswandeling historisch wervengebied voor Utrechters

Ter ere van de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht wordt deze stadswandeling Historisch wervengebied gratis aangeboden aan bewoners van Utrecht. Maak gebruik van dit cadeautje en wandel gratis mee!

Denk aan Utrecht, en je denkt aan de grachten met werven die dwars door de stad lopen. Tijdens deze stadswandeling ontdek je alles over dit unieke stukje geschiedenis. 

Uniek stuk geschiedenis
Tijdens deze tour vertellen onze stadsgidsen je over hoe de grachten sinds de twaalfde eeuw de bevoorradingsschepen aanvoerden die aan de kaden voor de werfkelders hun goederen losten. De grachten met de werven en werfkelders waren de levensaders van de stad. Na al die eeuwen heeft Utrecht niets aan activiteit ingeboet. Inmiddels zijn de werven erfgoed in bedrijf: ze worden nog steeds volop gebruikt, maar dan als unieke, aantrekkelijke binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Geschreeuw van scheepslui heeft plaatsgemaakt voor gelach op terrasjes. En sjouwende arbeiders zijn vervangen door sjouwende shoppers. De grachten en werven zijn nog steeds de levensaders van weleer. Ze zijn meer dan alleen mooi. 

Herstelwerkzaamheden 
De Utrechtse historische binnenstad vertelt het verhaal over waar we vandaan komen, wie wij zijn en hoe we ons ontwikkelen. We geven het gebied dan ook graag door aan toekomstige generaties. De Gemeente Utrecht draagt zorg voor de unieke grachten en werven. Zij herstellen muren en kelders en zorgen samen met de bewoners en ondernemers dat het gebied mooi en heel blijft. In deze stadswandeling wordt de unieke combinatie gemaakt tussen de historie van de grachten en werven en wat er allemaal komt kijken bij het behoud hiervan.

Reserveer
Wil je mee wandelen en meer leren over de grachten en werven? Reserveer hier een plekje.

Geen inwoner van Utrecht?
Ben je geen inwoner van Utrecht en wil je graag meer leren over de grachten en werven in Utrecht? Dan is het mogelijk een privéwandeling met gids te boeken. Kijk voor meer informatie hier