De Groate Utreg Kwis: Doe mee!

Leer je stadsjie en elkaar beter kennen

De Groate Utreg Kwis geeft op een bijzondere, speelse en leuke manier aandacht aan 900 jaar Utrechtse geschiedenis. Ervaar dat we als bewoners veel meer met elkaar delen dan we ons kunnen voorstellen! Speel mee en meld je aan. Dat kan alleen of met z'n tweeen. 

180 Teams van 5 personen strijden in 3 voorrondes op 10 plekken in de stad om een plek in de finale die op 5 november plaatsvindt in de bibliotheek op de Neude. De teams hebben zich samen op allerlei manieren kunnen voorbereiden.

Na inschrijving kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de (gratis) rondleidingen van Gilde Utrecht. Deelnemers aan de Groate Utreg Kwis krijgen een code waarmee ze zich bij Gilde Utrecht kunnen aanmelden.


Programma

•  Voorronde 1: zaterdag 24 september, 15.30 - 17.30 uur
•  Voorronde 2: zaterdag 8 oktober, 15.30 - 17.30 uur
•  Voorronde 3: zaterdag 22 oktober, 15.30 - 17.30 uur
•  Finale: zaterdag 5 november, 19.30 - 21.30 uur


De voorrondes vinden plaats in de tien Utrechtse wijken in scholen en locaties van onder andere ZIMIHC-theaters. Deelnemers vertegenwoordigen hun wijk en strijden als team om de eerste plaats. Van alle tien wijken gaat de winnaar van de voorrondes door naar de grote finale.


Om iedereen de kans te geven gedegen en voorbereid aan de quiz deel te nemen, kun je als deelnemer extra kennis opdoen via een groot aanbod van activiteiten:

•  2 rondleidingen van Gilde Utrecht (1 binnen de singels en 1 in een wijk naar keuze). Hiervoor schrijf je in op de website van Gilde Utrecht en gebruik je een door de organisatie verstrekte code. De rondleidingen starten in mei 2022.
•  3 verschillende lezingen in de Bibliotheek op de Neude. Je kunt de lezingen ook, via een stream, live op de website volgen of later terug kijken. De data en hoe je je hiervoor aan kunt melden worden binnenkort bekend gemaakt op deze site.
•  De tentoonstellingen ‘Water! Vriend of Vijand?’ en ‘Utrecht Begint Hier’ van Het Utrechts Archief (locatie Hamburgerstraat).
•  Veel, al bestaande, rondleidingen zoals De Utrecht Time MachineDe Singelroute en De Ondieproute.


De Groate Utreg Kwis wordt gepresenteerd door Koos Marsman, ambassadeur van de Utregse Vollekstaol en bekend van diverse Utrecht-quizzes en de regelmatige Utreg-kollum in de papieren krant van DUIC. 


Meedoen

Ben jij Utrechter? Schrijf je dan in! Aanmelden kan tot en met 17 september, individueel of in tweetallen. De organisatie van De Groate Utreg Kwis stelt op basis van de aanmeldingen teams van 5 personen samen.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier op degroateutregkwis.nl. Hou deze website ook in de gaten voor meer informatie en handige bronnen en tips voor tijdens de quiz!

Adres


Utrecht