Utrecht zonder muren, Stip zonder hekken

Bewegen, kunst, verbinding en ontmoeten zijn de kernwoorden van het project ‘Utrecht zonder muren, STIP zonder hekken’, waarbij er wordt samengewerkt door de leerlingen van STIP VSO en bewoners en organisaties uit Transwijk en Kanaleneiland Zuid.

Samen met Renqli, Axion Continu, Utrecht Natuurlijk, de Verkeerstuin, MBO Utrecht en bewoners van de flats Aziëlaan, Livingstonelaan en D’Hooghe Trans wordt van 14 tot en met 16 september de 900e verjaardag van Utrecht gevierd.

In en rond de school, in park Transwijk en op de locaties van de deelnemende organisaties worden sport- en kunstactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn er op gericht meer verbinding te creëren. We willen de muren die er niet letterlijk zijn, maar soms worden ervaren, afbreken door elkaar te leren kennen en samen plezier te maken.

Woensdag 14 september vindt de opening plaats bij de Verkeerstuin. Deze dag is de aftrap van de driedaagse. Er zal gestart worden met een kunstproject: de transformatie van het kunstwerk ‘PARK TRANSWIJK’. Het kunstwerk mag nieuw leven worden ingeblazen door de letters, onder leiding van een professionele kunstenaar, te ‘pimpen’.

Op donderdag 15 september vindt het ‘Spel zonder grenzen’ plaats. De spellen zullen op verschillende locaties in de wijken worden georganiseerd, zoals het schoolplein van STIP VSO, kinderboerderij Eilandsteede, Food for Good, Park Transwijk, de gymzaal van MBO Utrecht  en de Verkeerstuin. De spellen zullen worden begeleid door de gymsectie van Stip en door studenten van MBO Utrecht.

Vrijdag 16 september wordt het kunstproject afgerond.
’s Middags vind de feestelijke onthulling plaats van het vernieuwde kunstwerk wat voor gevierd met muziek en gezelligheid.

Woensdag 14 september

9.30-10:30:

Opening activiteiten 3-daagse bij de Verkeerstuin.

10.30-12.00:

Start van het kunstproject op locatie van letters PARK TRANSWIJK

14.00-16.00

Middagprogramma: nader te bepalen

Donderdag 15 september

09:00-14.30:

Sportdag ‘Spel Zonder Grenzen’ bij deelnemende organisaties

Voorzetting kunstproject op de locatie van de letters PARK TRANSWIJK

Vrijdag 16 september

09:00-12:00:

Onthulling kunstproject

12:30-14:30:

Afsluitend feest bij Renqli (Krachtstation) met muziek en optredens

Adres

STIP VSO

Europalaan 89
3526 KP Utrecht

Contact