Plan je
bezoek

De winkels in Utrecht zijn open. Wel dien je je te houden aan de nodige maatregelen en geldt er een maximum aantal bezoekers per winkel op basis van het winkeloppervlakte. Plan je bezoek vooraf en check voor vertrek of de winkel of het restaurant dat je wilt bezoeken open is.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is het het rustigst in het centrum van Utrecht. We nodigen je dan ook van harte uit op deze dagen juist wat vroeger in de ochtend of later in de avond langs te komen. De bezoekerspiek is op zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur. Probeer deze tijden te vermijden.

Shop lokaal

Samen houden we de ondernemers in onze stad sterk. Utrecht heeft fantastische winkels van lokale ondernemers met de mooiste Utrechtse producten. De ondernemers uit de stad initiëren bijzondere initiatieven in dit coronatijdperk. Zorg voor elkaar en steun onze lokale ondernemers!

Winkelen Utrecht

De terrassen zijn open!

Ook de terrassen zijn weer open. Heb je zin in om neer te ploffen bij je favoriete restaurant? Dat kan, reserveer vooraf of ter plekke een tafeltje. Per 5 juni kun je ook binnen weer terecht. Veel plezier!

plan je bezoek

Een goede voorbereiding

Utrecht Stationsgebied Stationshal ©Wouter Jansen
Druktemonitor Utrecht

De druktemonitor geeft actuele informatie over de drukte van plekken in Utrecht en de regio. De gegevens op de kaart zijn afkomstig van lokale experts en ondernemers.

Fietsers Oudegracht ©Wouter Jansen
Openingstijden

Kijk voor de openingstijden van individuele ondernemers van winkels, horecazaken of culturele instellingen op de website van centrum Utrecht.

Fietsenstalling ©Wouter Jansen
Hoe kom je in Utrecht?

Utrecht is de ideale uitvalsbasis om Nederland te ontdekken. Je bent binnen een half uurtje in Amsterdam en binnen een uur in Rotterdam of het zuiden van Nederland. Meer weten?

Druktemonitor