Loading

Kies je
winkel-moment

Per 15 december 2020 zijn winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels gesloten. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations.

In Utrecht doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig, verantwoord en gastvrij mogelijk te maken. Eén van de genomen maatregelen is het spreiden van bezoekers.

Met de feestdagen in het vooruitzicht nodigen we je uit om op tijd en gespreid naar het centrum te komen. Wanneer niet iedereen tegelijk naar het centrum komt, is het voor jou gemakkelijker en comfortabeler om te winkelen en zo bieden we elkaar voldoende ruimte.

Om je hierbij te helpen hebben wij de piek- en de daluren voor Utrecht centrum globaal in kaart gebracht. Raadpleeg het schema om jouw moment voor een bezoek aan Utrecht slim te kiezen.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is het rustig tot redelijk druk in het centrum van Utrecht. We nodigen je dan ook van harte uit op deze dagen juist wat vroeger in de ochtend of later in de avond langs te komen.

De bezoekerspiek is op zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur. Probeer deze tijden te vermijden of alleen de meest noodzakelijke boodschappen te doen.

Shop online lokaal

Samen houden we de ondernemers in onze stad sterk. Utrecht heeft fantastische winkels van lokale ondernemers met de mooiste Utrechtse producten. De ondernemers uit de stad initiëren bijzondere initiatieven in dit coronatijdperk. Zorg voor elkaar en steun onze lokale ondernemers! Juist nu de niet-essentiële winkels zijn gesloten is het belangrijk om online bij jouw Utrechtse winkel te bestellen.

Winkelen Utrecht

Winkelen in de avond

Om jou nog meer ruimte te bieden om comfortabel te kunnen winkelen zijn de winkels op donderdagavond geopend tot 20:00 uur. Daarnaast zijn op dit moment veel winkels in het centrum op vrijdag en zaterdag tot 19:00 uur open. Hoog Catharijne is elke dag tot 20:00 uur geopend (zondagavond uitgezonderd).

Utrecht Stationsgebied Stationshal ©Wouter Jansen
Druktemonitor Utrecht

De druktemonitor geeft actuele informatie over de drukte van plekken in Utrecht en de regio. De gegevens op de kaart zijn afkomstig van lokale experts en ondernemers.

Fietsers Oudegracht ©Wouter Jansen
Openingstijden

Kijk voor de openingstijden van individuele ondernemers van winkels, horecazaken of culturele instellingen op de website van centrum Utrecht.

Fietsenstalling ©Wouter Jansen
Hoe kom je in Utrecht?

Utrecht is de ideale uitvalsbasis om Nederland te ontdekken. Je bent binnen een half uurtje in Amsterdam en binnen een uur in Rotterdam of het zuiden van Nederland. Meer weten?

Druktemonitor

Winkelen

Ontdek de lokale markten, verrassende boetiekjes en bekende modeketens.

Winkelen

Doen

Wandelend, fietsend of op het water? Ontdek Utrecht op een unieke manier.

Doen

Deze website maakt gebruik van cookies.