Koningsdag
Utrecht

2021

Dit jaar geen grote feesten op onze pleinen, maar wel veel andere toffe activiteiten! Doe mee met De Utrecht Koningsdagquiz op RTV Utrecht en Radio M Utrecht, dans thuis voor de stream van BEAT-RIX, luister naar de optredens in TivoliVredenburg of bekijk welke activiteiten er in jouw wijk worden georganiseerd.

 

De Utrecht Koningsdagquiz

Vanaf 12.00 uur zenden RTV Utrecht en Radio M Utrecht De Utrecht Koningsdagquiz uit. Quizmasters Maya Eksteen en Jos van Heerden nemen de kijkers en luisteraars mee in een twee uur durende oranje wereld met quizvragen, muziek en leuke gasten. Download de RTV Utrecht app, speel mee en maak kans op mooie prijzen!

koningsdag utrecht

Stream BEAT-RIX

De studenten van de Woolloomooloo organiseren al jaren tijdens Koningsdag het festival op het Janskerkhof. Geen dansende menigte dit jaar, maar wél spectaculaire optredens opgenomen op unieke locaties die nooit eerder op deze manier vertoond zijn. Dans in je woonkamer!

koningsdag utrecht

Stream Dikke Dries & Friends

Via de stream van Dikke Dries, live uitgezonden vanuit de sociëteit PHRM op het Janskerkhof, worden er diverse optredens aangeboden door bevriende horeca-collega’s van Dikke Dries. Lokale Utrechtse bands en artiesten hebben een uniek en eenmalig optreden opgenomen in TivoliVredenburg. Luister naar Henk Dissel en De Tante Joke Karaoke Band en andere lokale talenten als BENR. Coby en To van de Utrechtse Bingo praten de dag samen met Jos de Winter aan elkaar.

koningsdag utrecht

Virtuele vrijmarkt

Struinen langs de kleedjes, snuffelen tussen allerlei leuke hebbedingetjes… De vrijmarkt met Koningsdag. Om je een beetje van de sfeer te laten proeven brengt utrecht-winkel.nl dit jaar het Utregse kleedje online naar je toe. Utrecht-winkel.nl is de online shop van VVV Utrecht, een platform vol Utregse producten van lokale makers. Scoor je voor een feestelijk prijsje allerlei leuks, van spelletjes tot sokken en mooie canvastasjes.

koningsdag utrecht

Stream UVSV voor de kids

Tijd om de dansschoenen uit de kast te halen, want de gehele dag bieden U.V.S.V./N.V.V.S.U. alle kinderen in Utrecht de mogelijkheid om thuis te dansen op de grootste hits! In een heuse kinderdisco kun je je beste dansmoves showen. Ook is er een leuke en uitdagende quiz.

koningsdag utrecht

Net even anders

koningsdag utrecht
Download koningin nijntje

Download de poster met koningin nijntje en hang deze voor het raam!

De Glazen Hut

Zes Utrechtse studenten sluiten zich op in de aanloop naar Koningsdag. Van 23 t/m 27 april maken zij radio vanuit de Woolloomooloo. Zij willen geld ophalen voor stichting MIND, een organisatie gericht op de mentale gezondheid onder jongeren.

koningsdag utrecht
EXtuin: kunst in Utrechtse tuinen

Struin jij graag langs de vrijmarkt op zoek naar verborgen pareltjes? Stichting EX biedt je een leuk alternatief deze Koningsdag! Struin langs Utrechtse tuinen, op zoek naar parels van kunstwerken gemaakt door talentvolle, opkomende kunstenaars.

Koningin nijntje tompoucen

Koningsdag is niet compleet zonder echte oranje tompoucen! Deze superleuke koningin nijntje variant koop je bij Banketbakkerij Theo Blom in de Zadelstraat.

koningsdag utrecht
Koningsdag utrecht
Oranje Stadstochie van Café Willem

Met de oranje tas op stap in Utrecht. De tas is voor 2 personen en er zitten 11 enveloppen met leuke opdrachten en hele toffe weetjes om Utrecht nog beter te leren kennen. Huisgemaakte snacks zijn uiteraard meegeleverd.

Workshop OranjeYoga

Begin je dag ontspannen! Deze yogaworkshop staat in het teken van de kleur oranje, die staat voor verbinden, meebewegen en creëren. Koninklijke yogahoudingen worden gevolgd door majestueuze ademhalingsoefeningen en een feestelijke eindontspanning.

koningsdag utrecht
How do I celebrate King's Day in Utrecht?

For all the expats and internationals in Utrecht Region the International Welcome Centre has collected lots of activities, tutorials and information to have a great King’s Day!

Vier Koningsdag met HackShield

Speciaal voor de Cyber Agents heeft HackShield verschillende in-game activiteiten georganiseerd. Een schrijfwedstrijd, een Level Maker Competitie met als thema ‘Oranje Boven’ en er is een oranje thema gelanceerd om te gebruiken in de Level Maker. Winnaars van deze competities maken kans op een speciaal Koningsdag Shield! Alle Cyber Agents die inloggen op HackShield tussen 19 en 30 april krijgen een exclusief kledingitem voor hun avatar: een kroon!

hackshield koningsdag utrecht

Activiteiten in de wijken

koningsdag utrecht
De Meern | Wedstrijd stoeptekenen

Voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën start om 11.00 uur de stoepteken-wedstrijd in De Meern. Om 14.30 uur beslist de jury wie er met de prijzen vandoor gaat. De Oranjevereniging stelt krijtjes beschikbaar. Kleuren maar!

koningsdag utrecht
Hoograven | Fotowedstrijden en puzzeltochten

In Hoograven worden de wijkbewoners blij gemaakt met bloemen en appeltjes van oranje. Geef je ook op voor de puzzeltocht of fotowedstrijd. Er zijn mooie prijzen te winnen.

koningsdag utrecht
Oog in Al | Oud Hollandsche Koningsdag

In Oog in Al wordt Koningsdag gevierd in het thema ‘Verlangen jullie ook zo naar vroeger? ‘. Alle kinderen worden opgeroepen om tussen 10.00 en 13.00 uur spelletjes te organiseren op de stoep, zoals spijkerpoepen, zaklopen en nog veel meer!

koningsdag utrecht
Oost | Langs de deuren met lekkers

In Oost komt het Oranjecomité langs de deuren voor iets lekkers en een praatje. Zo wil de vereniging aandacht geven aan de bewoners in de wijk. Volgend jaar wordt er natuurlijk weer groots uitgepakt.

koningsdag utrecht
Overvecht & Transwijk | Aandacht voor de ouderen

In de wijken Overvecht en Transwijk wordt er extra aandacht geschonken aan de zorgcentra en eenzame ouderen. Met een oranje-pretpakket, iets lekkers en fleurige versiering wordt het feest in de zorginstellingen.

koningsdag utrecht
’t Zand | Fluitconcert

Om Koningsdag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan voor de bewoners van de wijk 't Zand, wordt een fluitconcert georganiseerd om 12.00 uur. Ieder huishouden in de wijk ontvangt oranje fluitjes.