Zoeksuggesties
  • Utrecht Lumen
  • Kleur de Stad
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Utrecht 900 jaar
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten

Ut­recht 900 Jaar Nieuws­brief #10

Delen:

Beste Utrecht liefhebber,

Samen vierden we afgelopen donderdag uitbundig feest! Geniet je nog even mee? In deze nieuwsbrief delen we met jou de highlights van de opening en we hebben video’s en de mooiste foto’s voor je op een rij gezet.

In de ochtend hesen we overal Utrecht 900 vlaggen en het aftelwerk zetten we na 900 dagen op 0. De viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten was begonnen! Duimalot bracht de sfeer er direct in en rapte met Utrechtse kids het anthem ‘Freedom City’ in meerdere wijken. Waaronder in Hoograven, de wijk waar hij zelf opgroeide. Paleis Lofen, verstopt aan de Vismarkt én de plek waar 900 jaar geleden onze stadsrechten werden getekend, opende zijn deuren.

900 jaar stadsrechten vieren we samen. Zo’n 100 ouderen en ruim 50 studenten lunchten gezellig en feestelijk met elkaar. Bij Het Utrechts Archief onthulden burgemeester Sharon Dijksma, wethouder Anke Klein, commissaris van de Koning Hans Oosters en directeur Chantal Keijsper onder meer een plaquette met daarop de datum van de viering. En zo’n 180 mensen gingen op de groepsfoto mét hun portret van het project ‘Gekomen om te blijven,’ waarbij 900 Utrechters zijn geportretteerd.

De hele Zadelstraat stond stampvol feestvarkens met hun vrienden en familie en aten een taartje. Er werd nog meer getrakteerd. Alle musea waren gratis open en negen restaurants deelden negenhonderd hapjes uit. De kers op de taart van de start van Utrecht 900 was het optreden van Kensington en stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vanaf de Domtoren. De zonsondergang zorgde voor fantastische beelden op de schermen in de binnenstad. De Utrechtse band rockte de stad. Wat een spektakel!

Team Utrecht 900 – Let’s go!

Bekijk hier de prachtige beelden van het openingsfeest!

Heb je nog niet genoeg van alle beelden? We delen een sfeerimpressie van de activiteiten en festiviteiten op 2 juni. Benieuwd naar meer beeldmateriaal?
Bij gebruik van de foto’s fotograaf Koen Peters als bron vermelden.

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Opening Utrecht 900 2 juni 2022 Credit Koen Peters / Gemeente Utrecht

Bekijk alle foto’s hier. 

Utrecht 900 in de media

Wil je teruglezen in de media hoe de opening was? Lees wat de Linda, RTV Utrecht, het AD, DUIC, Indebuurt, het Jeugdjournaal (vanaf 5.01) en Goedemorgen Nederland (vanaf 9.04) erover berichtten.

Utrecht 900 Jaar gaat door!

In de periode t/m 11 november staan er honderden activiteiten op de agenda. Of je nou foodie, natuurliefhebber, cultuursnuiver of sportieveling bent, check de agenda. Er zit wat voor je bij! Bekijk het volledige programma in de agenda op Utrecht900.nl.

Gerelateerd nieuws

zaterdag 12 november

Bekijk hier de foto’s van 11 november! Utrecht bedankt! Het was een verjaardagsfeest om nooit...

vrijdag 4 november

Lees hier alle artikelen van de DUIC over Utrecht 900 jaar.

donderdag 3 november

Beste Utrecht liefhebber, Het is bijna de laatste dag van Utrecht 900! Met een divers...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.