Zoeksuggesties
  • Utrecht 900 jaar
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Terrassen
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten
  • Utrecht Lumen

Ut­recht 900 Jaar nieuws­brief #2

Delen:

Beste Utrecht liefhebber,

Het is zover! De gemeente heeft uit de eerste subsidieronde Utrecht 900 jaar aan 34 initiatiefnemers een subsidie toegekend. Er is veel enthousiasme onder de Utrechters om samen de 900ste verjaardag van de stad te vieren, en daar worden wij heel blij van! Wil je ook een activiteit organiseren rondom het thema “Stad zonder Muren”? Kom dan naar de inspiratieavond op 9 november in de Stadstuin, locatie werkspoor. Daar krijg je meer informatie over hoe je voor je plan subsidie aanvraagt.
Vanwege het enthousiasme heeft de gemeente mensen die subsidie voor Utrecht 900 willen aanvragen meer ruimte gegeven. Meer daarover vind je verderop in deze nieuwsbrief.
Ook vind je 5 initiatieven uitgelicht, René de Kam vertelt over Utrecht wereldstad anno 1122 en we zetten de belangrijke data nog eens voor je op een rij.

Vijf initiatieven

Er is subsidie toegekend voor allerlei verschillende activiteiten. De komende maanden zetten we ze allemaal in de schijnwerpers via onze website, social media kanalen en in deze nieuwsbrief. Ter inspiratie lichten we er alvast vijf uit.

Utrechtse vmbo-leerlingen breken volgend jaar zingend de muren af rondom sociale klasse, afkomst en kunstdisciplines met een uniek programma genaamd Amazing Grace. Bij Awesome Utrecht, kunnen Utrechters toffe ideeën pitchen en een bedrag winnen om hun idee uit te voeren. Voor de viering van onze stad organiseert Awesome Utrecht twee bijzondere pitchavonden. Ook kan iedereen meelopen met een speciale editie van de Waterlinie Wandeltocht,waarbij deelnemers getrakteerd worden op lokaal lekkers, muziek, theater en dans.

Er komt een inspirerend boek en workshops in 4 Utrechtse wijken over 22 Utrechtse vrouwen die, in navolging van Trijn van Leemput, muren afbreken in de samenleving. En in de wijk Leidsche Rijn volgt op initiatief van De Vrijstaat een expositie en een project met jonge bewoners over de waarde van Utrecht als thuisbasis. Wat zorgt er eigenlijk voor dat je je letterlijk en figuurlijk thuis voelt in je stad?

Meer tijd & reminders

Om aan het enthousiasme bij initiatiefnemers rond Utrecht 900 tegemoet te komen heeft de gemeente het subsidiebudget verhoogd met 200.000 euro. Dit budget stijgt hierdoor van 1,75 miljoen euro naar 1,95 miljoen euro. Ook krijg je voor de tweede ronde langer de tijd om je aanvraag in te dienen. De sluitingstermijn is 12 januari in plaats van 1 januari 2022. En de laatste sluitingstermijn is 1 april 2022.

utrecht 900 jaar

9 november Inspiratiesessie

Laat je inspireren door andere initiatiefnemers, en door de stad zèlf natuurlijk. Remco Neu & Jasper Wilshaus komen presenteren, zij hebben al een aanvraag voor een plan ingediend. Iris Vos, activatiemanager Utrecht 900, legt uit hóe je het beste een subsidie kunt aanvragen. En je kunt speeddaten met medewerkers van Utrecht 900 over “Hoe doe ik een aanvraag?”. Geef je alvast op en we sturen je informatie toe.

Utrecht wereldstad

Toen 900 jaar geleden de singel om de nieuwe stad werd gegraven, was Utrecht alles behalve een gezapig oord. Het was er juist vaak een drukte van belang. Zo meerden regelmatig zwaarbeladen schepen af met wijn, graan, aardewerk, glas en bouwmaterialen uit het Duitse Rijnland. Uit meer noordelijke landen als Denemarken en Noorwegen arriveerden schepen met zout, huiden, bont, smeer en pek. En dan waren er nog scheepsladingen vol Noordzeevis als haring en zalm, die veelal gretig aftrek vonden bij Duitse afnemers. Dat die handel voor de Utrechters van groot belang was…
Meer weten over de ontwikkeling van Utrecht tot wereldstad? Lees dan verder!

Meer informatie & hulp bij aanvraag

Heb je nog vragen over de aanvraag, Team Utrecht 900 staat voor je klaar. Alle verdere informatie over het aanvragen van de subsidie vind je op utrecht900.nl.

utrecht 900 jaar

 

Gerelateerd nieuws

dinsdag 13 september

Beste Utrecht liefhebber, We naderen de herfst, maar ga nog niet allemaal binnen zitten. De...

donderdag 8 september

Net als iedere Utrechter ben ik blij dat de singel alweer twee jaar rondom de...

donderdag 18 augustus

Beste Utrecht liefhebber, De vakantie is voor de meeste mensen voorbij en we gaan weer...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.