Zoeksuggesties
  • Utrecht Lumen
  • Kleur de Stad
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Utrecht 900 jaar
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten

Ut­recht 900 Jaar
nieuws­brief #4

Delen:

Beste Utrecht liefhebber,

Heb je Koos Marsman, ambassadeur van het Utregs, gezien in de video op onze socials? We hebben hem gevraagd om de straat op te gaan en te vragen naar Utrecht 900. Weet iedereen eigenlijk al dat er subsidies aan te vragen zijn voor activiteiten volgend jaar? De volgende deadline voor het aanvragen van een subsidie komt er namelijk al snel aan. Deze is al 12 januari, zet deze datum in je agenda. Of je nu Utregs spreekt of niet.

Wat je kunt verwachten in deze nieuwsbrief is uitleg over het meedoen aan Utrecht 900 door opgenomen te worden in het feestprogramma, alles over het op tijd aanvragen van je e-Herkenning en het aanvragen van je subsidie. Om het je makkelijker te maken hebben we een infographic voor je. Je vindt antwoorden op veelgestelde vragen door plannenmakers, inspirerende voorbeeldplannen, René de Kam vertelt in zijn column over het ‘bouwbedrijf van de toekomst,’ circulair bouwen blijkt al eeuwenoud!

Bekijk de video van Koos Marsman op Facebook of Instagram

Veelgestelde vragen op de website 

We krijgen veel vragen van Utrechters die aan Utrecht 900 willen bijdragen. Om zo goed  mogelijk alle vragen te beantwoorden hebben we de meest gestelden  op de website voor je op een rij gezet. Op de Q&A pagina vind je de antwoorden op vragen zoals: moet ik een subsidie aanvragen met DigiD of e-Herkenning? Hoe ziet een goede  begroting er uit? En kan mijn activiteit ook buiten de stad Utrecht plaatsvinden? Meteen door naar Q&A!

Vraag op tijd je e-Herkenning aan

Vraag je als organisatie een subsidie aan, dan heb je E-Herkenning nodig. E-Herkenning is één digitale sleutel voor het communiceren met overheden, bedrijven en andere dienstverleners. Vraag je als organisatie (rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid) subsidie aan bij gemeente Utrecht dan moet je e-Herkenning gebruiken. Hiermee krijg je veilig en eenvoudig online toegang tot diensten van diverse instanties.

Heb je nog geen e-Herkenning en wil je voor 12 januari je aanvraag indienen? Vraag dan zo snel mogelijk e-Herkenning met betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger aan! Het duurt ongeveer 5 dagen voordat je deze hebt ontvangen. Aanvragen kan bij enkele erkende leveranciers uit deze lijst. Vraag je bijvoorbeeld met je buren of vrienden een subsidie aan, dan mag je via je DigiD een aanvraag doen.

Hoeveel subsidie vraag je aan? 

Er zit verschil in de aanvragen die je kunt doen, namelijk aanvragen tot €10.000 en aanvragen van €10.000 – €50.000.  Voor een aanvraag tot €10.000 hoef je minder informatie aan te leveren. We hebben twee plannen voor je gemaakt als voorbeeld voor je eigen plan.  Lees verder!

We hebben de stappen van een aanvraag uitgewerkt in een infographic. Die kun je hier downloaden! 

Jouw activiteit in het Utrecht 900 programma? 

In 2022 maken we met elkaar een mooi programma. Wil je jouw activiteit hier in mee laten nemen? Dan kan! Tenminste, als de activiteit een goede link legt met het thema ‘Stad zonder muren’. Utrecht 900 jaar vieren we samen. Daarom krijgen niet alleen activiteiten die subsidie toegewezen hebben gekregen een plekje in het programma. Wil je je ook verbinden, meld jouw activiteit dan aan! Hoe je dat doet doet, lees je hier.

900

Bouwbedrijf van de toekomst

Circulair bouwen lijkt een uitvinding van nu, maar wist je dat de Dom al super duurzaam is gebouwd? Materiaal werd hergebruikt en de CO2 uitstoot was nihil. Hip ding, die Dom! Meer weten over de circulaire bouw van de Dom? Klik hier en lees verder.

900

DUIC interview met Anke Klein en Thijs van Es

Om de viering van Utrecht 900 tot een succes te maken is onder meer het Utrecht 900 Comité in het leven geroepen. Dit comité bestaat uit vertegenwoordigers van Utrechtse bedrijven en instellingen. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies en zetten hun kennis en netwerken in.

In DUIC lees je de komende maanden duo interviews met alle leden van dit comité. Wat vinden ze belangrijk in de viering, waarom zitten ze eigenlijk in het comité?

De aftrap werd verricht door wethouder Anke Klein (voorzitter Utrecht 900 Comité) en algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es (lid Utrecht 900 Comité).

Gerelateerd nieuws

zaterdag 12 november

Bekijk hier de foto’s van 11 november! Utrecht bedankt! Het was een verjaardagsfeest om nooit...

vrijdag 4 november

Lees hier alle artikelen van de DUIC over Utrecht 900 jaar.

donderdag 3 november

Beste Utrecht liefhebber, Het is bijna de laatste dag van Utrecht 900! Met een divers...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.