Zoeksuggesties
 • Utrecht Lumen
 • Kleur de Stad
 • Domtoren
 • Centraal Museum
 • Utrecht 900 jaar
 • Stadswandeling
 • Winkel van Utrecht / VVV
 • Hoog Catharijne
 • Musea
 • Overnachten

Ut­recht 900 Jaar nieuws­brief #3

Delen:

Beste Utrecht liefhebber,

Utrecht 900 in het Sinterklaasjournaal, heb je het gezien? De media weten ons te vinden en dat is goed nieuws, want zo wordt Utrecht 900 echt een feest voor en door Utrechters! Doe, denk en vier jij ook mee?

In deze nieuwsbrief aandacht voor de leukste hoodies om kado te doen voor Sinterklaas. Verder kan de feestpret langzamerhand echt gaan beginnen. We lichten een paar initiatieven uit die subsidie hebben ontvangen in de eerste ronde.Ook delen we de links naar de Arabische, Turkse en Engelse versies  van de website van Utrecht 900. Belangrijke deadlines om in je agenda te zetten voor het aanvragen van subsidie vind je onderaan in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Sinterklaas hoodies voor kids

Utrechtse kids schitterden in het Sinterklaasjournaal met een Utrecht 900 hoodie aan! En ze zijn te koop. In de koude wintermaanden zit je er warmpjes bij in een vrolijke kleur. En kun je je alvast verheugen op de 900ste verjaardag van Utrecht. Wil je de hoodie zelf ook? Ze zijn er in maten voor de leeftijden 5 – 13 jaar in de kleuren rood en roze. 

De hoodie koop je in de webshop of ga langs bij de Utrecht Winkel / VVV op het Domplein.

INITIATIEVEN

In de vorige nieuwsbrief deelden we vijf initiatieven om je te inspireren. Hieronder weer twee om een beetje in de feeststemming te komen!

Utrechtse Sporthistorie

Utrecht heeft een rijke sporthistorie, beroemde sporters en verschillende bekende sportevenementen. 

Zo heeft de stad bijvoorbeeld de oudste hardloopwedstrijd, de Singelloop. Vanuit het project ‘Utrechtse Sporthistorie te voet’ gaan leerlingen en betrokken ouderen stadswandelingen maken en kennis uitwisselen over de Utrechtse sporthistorie én sportieve gebeurtenissen van nu.

VR tegen eenzaamheid

100 Utrechtse ouderen gaan de Domtoren beklimmen binnen het project ‘VR tegen eenzaamheid’ van de Utrechtse Uitdaging.’ Ouderen die niet meer zo mobiel zijn maken virtuele stadswandelingen die ze normaal niet zouden kunnen maken en worden hierbij begeleid door vrijwilligers uit het bedrijfsleven en kansarme jongeren. 

VERTALINGEN Utrecht 900

Utrecht 900 is van, door en voor Utrechters! In 2022 is het feest in alle 10 wijken van ons stadsie. Om zo veel mogelijk Utrechters de mogelijkheid te geven om mee te doen met Utrecht 900 is de website vertaald in het Engels. Op de website staan ook introducties over de viering in het Arabisch en Turks

Sluitingstermijnen 2022

De gemeente heeft besloten om plannenmakers meer tijd te geven voor het inleveren van hun plan voor een Utrechts feest. De sluitingstermijn is verzet van 1 januari naar 12 januari 2022. 

Nog even de deadlines voor subsidieaanvragen op een rijtje:

 • vóór 12 januari plan indienen 2e ronde
 • vóór 1 april 2022 plan indienen 3e en laatste ronde

Een plan waarvoor een flink subsidiebedrag moet worden aangevraagd, kun  je het beste vóór 12 januari 2022 indienen. 

Dus blijf niet langer twijfelen! Samen komen we er wel uit! Je kunt hulp vragen aan het team van Utrecht 900, door een mail te sturen naar utrecht900@utrecht.nl of een appje naar 0618653619.

Gerelateerd nieuws

zaterdag 12 november

Bekijk hier de foto’s van 11 november! Utrecht bedankt! Het was een verjaardagsfeest om nooit...

vrijdag 4 november

Lees hier alle artikelen van de DUIC over Utrecht 900 jaar.

donderdag 3 november

Beste Utrecht liefhebber, Het is bijna de laatste dag van Utrecht 900! Met een divers...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.