Zoeksuggesties
  • Utrecht 900 jaar
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Terrassen
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten
  • Utrecht Lumen

Ut­recht 900 Jaar nieuws­brief #6

Delen:

Beste Utrecht liefhebber,

Met alle heftige gebeurtenissen in de wereld van dit moment lijkt het soms ver weg. Maar het is nog minder dan 100 nachtjes slapen en dan trappen we op 2 juni af voor de viering van 900 jaar stadsrechten. Om nu toch alvast een beetje in de stemming te komen, en de zinnen te verzetten, lichten we UUnited uit, een groots concert met topartiesten en studenten muziekgezelschappen op 24 maart.

We hebben belangrijk nieuws over de derde en laatste subsidieronde. Verder in deze nieuwsbrief vertelt René de Kam over feesten en hoe dat ging in het verleden, er is weer een duo interview uit DUIC, en lees vooral hoe jij promotiemateriaal kunt inzetten om Utrecht 900 zichtbaar te maken, voor alle Utrechters.

Team Utrecht 900

Aanpassing subsidiebedrag 3e ronde

We merken aan de vele aanvragen voor subsidie dat het enthousiasme in de stad om mee te doen met de viering van 900 jaar stadsrechten steeds groter wordt. Veel partijen willen zich verbinden aan Utrecht 900. Daar zijn we enorm blij mee.

In de tweede subsidieronde zijn er 242 aanvragen ingediend voor en door Utrechters. Gezien dit grote aantal aanvragen verwachten wij dat het beschikbare bedrag van €920.000 zal worden overvraagd. Elke aanvraag wordt daarom niet alleen beoordeeld op inhoud, ook wordt zorgvuldig gekeken of de aanvraag bijdraagt aan een divers programma waarin voor alle Utrechters mooie en passende activiteiten te beleven zijn. Eind maart krijgt iedereen die een aanvraag heeft gedaan hierover bericht.

Om dit brede programma nog beter mogelijk te maken heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de nadere regel subsidie Utrecht 900 jaar aan te passen. Het maximaal aan te vragen bedrag wordt in de derde subsidieronde €10.000 in plaats van €50.000. In totaal is voor deze laatste ronde €150.000 beschikbaar. Met dit besluit hopen we meer verschillende initiatiefnemers te betrekken bij het programma. We willen vooral ook de Utrechters bereiken die in hun buurt, met hun (sport)vereniging of school een activiteit willen organiseren. 

De laatste subsidietermijn voor Utrecht 900 sluit 1 april 2022. De aanvragen boven €10.000 die tot en met 28 februari zijn ingediend worden voor het aangevraagde bedrag beoordeeld. Vanaf 1 maart worden alleen aanvragen tot €10.000 meegenomen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de projectorganisatie via utrecht900@utrecht.nl of 06-18653619

Utrecht 900 Jaar Programma

Uunited 

2 juni is het nog niet, maar je kunt alvast beginnen met een feest op donderdag 24 maart. Dan pakken de Universiteit Utrecht en Parnassos Cultuurcentrum groots uit met de derde editie van het UUnited Muziekfestival. In TivoliVredenburg staan studenten muziekgezelschappen van Parnassos op het podium met Nederlandse topartiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Brigitte Kaandorp, Dwight Dissels en Karin Bloemen. Professionals, amateurs, verschillende genres, ze staan zij aan zij op het podium. Daarnaast zijn er spetterende optredens van de Herman Brood Academie en De Voorkamer die je niet wilt missen! Ben jij klaar voor het eerste Utrecht 900 feest? Beleef een fantastische avond in TivoliVredenburg en koop dan nu je tickets. Meer info.

50 jaar migratie in Utrecht

In het Utrecht 900 thema ‘Stad zonder muren’ schenkt Atlas Cultureel Centrum aandacht aan 50 jaar arbeidsmigratie in Nederland. En als onderdeel van Utrecht 900 komt er een gevarieerd programma met o.a. lezingen, bijeenkomsten en literaire avonden. Maar ook een tentoonstelling rondom 50 jaar migratie in Utrecht. Om deze tentoonstelling zo compleet mogelijk te maken heeft Atlas Cultureel Centrum  jouw hulp nodig!

Atlas Cultureel Centrum en het Utrechts Archief zijn op zoek naar persoonlijke spullen, documenten en voorwerpen van de toenmalige gastarbeiders. 

Zijn jouw ouders of grootouders van de eerste generatie gastarbeiders in Nederland? Heb je een interessant verhaal over hun komst naar Nederland? Heb je oude foto’s of documenten van in die tijd, die gebruikt kunnen worden voor de tentoonstelling? Neem dan contact op met Initiatiefnemer Sahin Yildirim via info@atlascultureelcentrum.nl 

Feest!

Nog honderd dagen en dan barst het feest rondom 900 jaar stadsrecht los. Het begint dan ook steeds meer rond te zoemen en de spanning stijgt! In Utrecht zijn veel vaker grote feesten gevierd. Zo had ik graag een glimp willen opvangen van de festiviteiten die in 1540 werden georganiseerd toen keizer Karel V voor het eerst naar Utrecht kwam. Lees verder. 

Bestel Utrecht 900 promotiemateriaal

Waar is het feestje?  Bij jou natuurlijk! 🥳 Hang de posters op en ga aan de slag met de raamstickers. Laat zien dat je meedoet met 900 jaar Utrecht. En verleid potentiële deelnemers om naar jouw activiteit te komen.  

Het Utrecht 900 jaar promotiepakket bestaat uit posters, raamstickers en stickers. Vul het bestelformulier in en mail deze naar huisstijl@utrechtmarketing.nl. 

DUIC Duo-interview

Speciaal voor Utrecht 900 interviewt de DUIC leden van het Utrecht 900 Comité. Dit brede comité bestaat uit vertegenwoordigers van Utrechtse bedrijven en instellingen. Ze geven advies en zetten hun netwerken in voor een succesvolle viering. 

In de tweede editie zijn bestuursvoorzitter van ROC Midden Nederland Johan Spronk en Judith Deynen, directeur-bestuurder van de Vrijwilligerscentrale Utrecht, aan het woord. Lees het duo-interview in de DUIC [link artikel]

Aftellen naar 2 juni!

Om stil te staan bij de 100 dagen te gaan voordat het grote Utrechtse feest losbarst, is het aftelkunstwerk van het Utrecht 900 project “Gekomen om te blijven” gezamenlijk op 100 gezet. Letterlijk, met het interactief aftelbouwwerk ontworpen door de Utrechtse kunstenaar Gijs Fluit. 

Arlette de Jong (Directeur Tivoli De Helling) en initiatiefnemers Carolien Arnold en Merel Schrijvers van Stichting de Duvel en z’n ouwe moer bouwden samen het kunstwerk om. Over 100 dagen trappen we de viering van 900 jaar stadsrechten af. Feest mee! Vier mee! Het aftelwerk reist tot aan de viering alle tien wijken van de stad af, en staat deze week voor de deur van Tivoli De Helling.

Gerelateerd nieuws

dinsdag 13 september

Beste Utrecht liefhebber, We naderen de herfst, maar ga nog niet allemaal binnen zitten. De...

donderdag 8 september

Net als iedere Utrechter ben ik blij dat de singel alweer twee jaar rondom de...

donderdag 18 augustus

Beste Utrecht liefhebber, De vakantie is voor de meeste mensen voorbij en we gaan weer...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.