Openbaar
vervoer

Het Nederlandse spoornet is meer dan 7.000 kilometer lang en is een van de drukst bereden stelsels van Europa. Utrecht Centraal Station is het grootste station van Nederland. Jaarlijks maken meer dan 90 miljoen mensen gebruik van dit station. Vanuit hier kan je makkelijk overstappen op bus, tram of OV-fiets. Met de Utrecht Region Pass heb je toegang tot alle vervoerstypen van het openbaar vervoer; niet alleen in de regio Utrecht, maar in heel het land.

Coronavirus-update
Het kan voorkomen dat er momenteel een alternatieve dienstregeling gehanteerd wordt wegens het coronavirus. Ga voor de laatste informatie naar de website van de vervoerder. Wanneer u reist met het openbaar vervoer bent u verplicht een mondkapje te dragen.

Bus, tram & metro

In Utrecht rijden met name bussen, trams en treinen. In grote steden is het openbaar vervoer een schonere en vaak sneller manier van reizen dan de met auto. De meeste lijnen rijden elk halfuur en drukke lijnen vaak eens per kwartier. Meer informatie over de dienstregeling vind je op 9292.

Trein

Utrecht is een knooppunt van het Nederlandse spoornet. Vanuit hier kan je naar elke uithoek van het land reizen. Zo ben je binnen 30 minuten op Schiphol Airport en binnen 15 minuten in Amersfoort. Ook vertrekken er dagelijks internationale treinen vanuit Utrecht naar Duitsland en België. Deze reizen zijn niet inbegrepen in de Utrecht Region Pass.

Inchecken met je Utrecht Region Pass

OV-fiets

Wat is er leuker dan een stad of regio te ontdekken zoals de locals dat doen, op de fiets. Het is een snelle en gezonde manier van reizen. De OV-fiets is goedkoop, gemakkelijk in gebruik, duurzaam en ook nog eens gezond. Dé ideale manier om je bestemming mee te bereiken. Met de Utrecht Region Pass kan je een OV-fiets huren op bijna 300 locaties in Nederland.

Fiets Utrecht

Vergeet niet om in en uit te checken

Op alle Nederlandse trein- en metrostations vind je in- en uitcheck poorten/palen. Deze zijn ook te vinden in de bus en de metro. Zorg er voor dat je voor elke reis die je maakt incheckt! Dit kan door je Utrecht Region Pass voor de kaartlezer te houden als je instapt. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Stap je over op een andere vervoerder of vervoersmiddel (bijvoorbeeld van tram naar bus of van NS trein naar Arriva trein)? Check dan steeds opnieuw in bij het desbetreffende vervoersmiddel of de vervoerder. Stap je over op een nieuw vervoermiddel van dezelfde vervoerder (bijvoorbeeld van de ene naar de andere NS trein), dan hoef je niet opnieuw in te checken.

Check ook altijd uit wanneer je op je eindstation/bestemming bent gearriveerd. Dit doe je door wederom je Utrecht Region Pass voor de kaartlezer te houden. Doe je dit niet, dan worden de kosten tot de eindbestemming van het vervoersmiddel in rekening gebracht en betaal je meer dan nodig is.