Loading

Utrecht & corona

De maatregelen rondom het coronavirus hebben directe impact op de bewoners, bezoekers en ondernemers van Utrecht. De Rijksoverheid en het RIVM hebben voor heel Nederland maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Coronamaatregelen

We houden ons aan de volgende algemene regels om onszelf en elkaar te beschermen. Want samen staan we sterk!

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • ​Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Was vaak je handen met zeep (minimaal 20 seconden).
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis en laat je testen!
  • Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Op dit moment zijn alle horecagelegenheden, theaters, bioscopen en bibliotheken gesloten.

Bekijk hier de maatregelen en het laatste nieuws van de Rijksoverheid. 

Bereid je voor op een bezoek aan Utrecht

Fietsenstalling ©Wouter Jansen
Bereikbaarheid

Kom naar Utrecht per fiets, auto of het openbaar vervoer. Kies het liefst voor eigen vervoer om het openbaar vervoer zo min mogelijk te belasten. Kom je met de auto? De P&R locaties hebben extra fietsen ingezet, ideaal!

Looproutes

In de binnenstad van Utrecht zijn er verschillende looproutes aangebracht waardoor iedereen veilig, op 1,5 meter afstand, kan winkelen. Op de website van de Gemeente Utrecht kan je zien waar deze routes zich bevinden.

Dommy VVV Utrecht Domplein
VVV Winkel Domplein

De VVV Winkel op het Domplein is geopend voor bezoek. Je kunt terecht bij onze medewerkers voor al je vragen, tips, leuke producten en alles wat je wilt weten over Utrecht.

Kies het juiste winkel-moment

In Utrecht doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Eén van de genomen maatregelen is druktespreiding. Zeker nu is het noodzakelijk het juiste moment te kiezen om je inkopen te doen. Wanneer niet iedereen tegelijk naar de binnenstad komt, zijn we beter in staat de voorgeschreven 1,5 meter-maatregel te hanteren.

Utrecht ontdekken | praktische informatie

Druktemonitor Utrecht

Om je te helpen het juiste moment te kiezen om je inkopen te doen, hebben wij de piek- en de daluren voor Utrecht centrum globaal in kaart gebracht. Raadpleeg het schema om jouw bezoek aan Utrecht slim te plannen. De feestdagen komen er weer aan. Plan je je bezoek aan de winkels op tijd?

Deze website maakt gebruik van cookies.