Utrecht
Verbindt

Utereg m’n stadsie, Utrecht verbindt! Ja dan springt m’n hartsie open, ik ben trots wat dag ie wat!

De talloze fantastische initiatieven laten zien dat Utrechters elkaar ondersteunen op allerlei manieren. Vind volop inspiratie om een helpende hand te bieden en tips om er thuis een feestje van te maken met Utrechtse producten en lekkernijen. Zo steun je de lokale ondernemer en hoef je niet ver van huis.

Heb jij ook een mooi initiatief opgezet of ken je een initiatief dat nog veel meer aandacht nodig heeft? Laat het ons weten!

Geniet thuis

Haal de zon in huis!

Haal de bloemen op bij de bloemenkraam van de Korenschoof op de Jan van Galenstraat 79-81.

Koken met de lokale horeca

De Horecaburgemeester brengt, samen met Horeca Kookboek, het kookboek ‘De Utrechtsche gastronomie thuis’ uit. Hierin staan de recepten van iconische Utrechtse horecazaken.

Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven. Geniet op de bank van jouw favoriete tentoonstelling of bestel een heerlijk diner. Maak er zelf thuis een feestje van!

Jongerenactiviteiten

De coronamaatregelen hebben invloed op het leven van jongeren en jongvolwassenen. Veel jongeren tussen de 12 en 27 jaar missen sociale contacten of leuke activiteiten. Daarom worden er de komende tijd extra activiteiten georganiseerd. Doe mee met leuke sportactiviteiten, neem deel aan culturele events of ontmoet nieuwe mensen. Een overzicht vind je hier.

Jongerenactiviteiten Utrecht

De leukste activiteiten

De Utrecht Uitcast

De gloednieuwe podcast van Uitagenda Utrecht staat online! In de Utrecht Uitcast wordt al het moois dat Utrecht aan kunst en cultuur te bieden heeft besproken.

Muurschildering
Fiets langs muurschilderingen

Utrecht staat bol van de muurschilderingen. De mooiste werken vind je tijdens je wandeling of fietstocht in de binnenstad en in de wijken.

fietsen ontdek utrecht
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle tips wat jij nog wél kunt doen deze lente. Er kan nog heel veel namelijk!

Druktemonitor Utrecht

Ga je een wandeling maken? Let dan op elkaar én op de natuur. Boswachters waarschuwen voor de drukte in de weekenden tussen 11.00 en 15.00 uur in natuurgebieden. Wil je toch even naar buiten? Kijk dan op www.druktemonitorutrecht.nl voor minder drukke alternatieven of wandel in je eigen wijk.

Zorg voor elkaar

Buurtgenoten koken voor elkaar

Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar om een maaltijd te delen. De één houdt van koken en het voor de ander is het lastig om elke dag een verse maaltijd op tafel te krijgen. In Utrecht staan bijna 1000 thuiskoks ingeschreven!

Met je hart
Ik vind je lief-kaartje

Stichting Met je hart verkoopt 'ik vind je lief' kaartjes. Voor €5 per kaartje steun je de stichting en stuur je iemand wat extra aandacht. Eenvoudig bestellen door te appen naar 06-51 06 06 41.

Zorg voor elkaar Utrecht Verbindt groot
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven hoe je elkaar kunt steunen, hulp kunt bieden en waar je hulp kunt vragen.

#steundekeukens van Utrecht

Help je favoriete restaurant uit Utrecht door deze zware financiële tijd heen, zodat je er óók straks weer een heerlijke avond kunt hebben. Oneindig veel keus! Bekijk hier bij welke restaurants in Utrecht je eten kunt afhalen, zodat je er thuis van kunt genieten.

Utrecht Verbindt - Steun de Keukens

Doe je inkopen online en lokaal

Utrecht Verbindt - VandeStreek
VandeStreek doneert omzet

De Utrechtse brouwerij vandeStreek bier doneert opnieuw een deel van zijn webshop omzet aan horecazaken.

Noest

Wil je iemand een hart onder de riem steken of een jarige verrassen? Bestel dan een uniek cadeau van Noest! Noest maakt prachtige items geheel van stadshout.

Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle initiatieven van lokale ondernemers in Utrecht en help ze deze moeilijke periode door.

Steun de Voedselbank

De Voedselbank komt producten te kort. Waardoor zij straks wellicht geen pakketten meer kunnen uitgeven. Graag ontvangen ze houdbare en verse producten om hun pakketten mee te vullen.

Utrecht Verbindt - Voedselbanken