Loading

Utrecht Verbindt

Utereg m’n stadsie, Utrecht verbindt! Ja dan springt m’n hartsie open, ik ben trots wat dag ie wat!

Samen maken we het beste ervan. De talloze fantastische initiatieven laten zien dat Utrechters elkaar ondersteunen op allerlei manieren. Op deze pagina vind je volop inspiratie om ook een helpende hand te bieden. Maar ook tips om er thuis een feestje van te maken met Utrechtse producten en lekkernijen. Zo steun je de lokale ondernemer en hoef je niet ver van huis.

Heb jij ook een mooi initiatief opgezet of ken je een initiatief dat nog veel meer aandacht nodig heeft? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen! Voor de laatste informatie rondom het coronavirus kijk je op de website van het RIVM.

Thuis genieten

Restaurant Blij
Restaurant Blij

Geniet van 3 gangen, 12 gerechten aan je eigen keukentafel. Speciaal gemaakt door chef-kok Michel Dorrestein. De beleving van een restaurant maar dan bij jouw thuis.

Drieharingenstraat
Eten uit de Drieharingestraat

De gezellige Drieharingstraat moeten even missen. Gelukkig heeft de straat iets leuks bedacht! Bestel nu een Drieharingbox met de gerechten van de restaurants uit de straat.

Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven. Geniet op de bank van jouw favoriete tentoonstelling of bestel lekker eten en drinken voor thuis. Maak er zelf thuis een feestje van!

#steundekeukens van Utrecht

Help je favoriete restaurant uit Utrecht door deze zware financiële tijd heen, zodat je er óók straks weer een heerlijke avond kunt hebben. Oneindig veel keus! Bekijk hier bij welke restaurants in Utrecht je eten kunt afhalen, zodat je er thuis van kunt genieten.

Utrecht Verbindt - Steun de Keukens

Doe je inkopen voor de feestdagen lokaal

Utrecht Verbindt - VandeStreek
VandeStreek doneert omzet

De Utrechtse brouwerij vandeStreek bier doneert opnieuw een deel van zijn webshop omzet aan horecazaken.

Utrecht Verbindt- Noest
Noest

Wil je iemand een hart onder de riem steken of een jarige verrassen? Bestel dan een uniek cadeau van Noest! Noest maakt prachtige items geheel van stadshout.

Tips lokale Utrechters Ontdek Utrecht
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle initiatieven van lokale ondernemers in Utrecht en help ze deze moeilijke periode door.

Openingstijden en spreiding

Veilig winkelen doen we samen. Oók in het centrum is het belangrijk dat we elkaar voldoende ruimte geven. Zeker nu is het noodzakelijk het goede moment voor je boodschappen te kiezen. Op welk tijdstip ga jij naar het centrum? Wanneer is er voldoende ruimte om comfortabel te kunnen winkelen?

Veilig winkelen Utrecht

Zorg voor elkaar

Kaartje Lief Gebaartje
Kaartje lief Gebaartje

Klein gebaar met grote impact! Om de ouderen te steunen, brengen deze vrijwilligers hun graag in contact met jou om te laten zien dat zij er niet alleen voor staan.

FC Utrecht helpt
FC Utrecht Helpt

Wil jij hulp bieden óf heb je juist nu een extra hand nodig? FC Utrecht heeft een liefdevol platform gelanceerd: FC Utrecht Helpt.

Zorg voor elkaar Utrecht Verbindt groot
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven hoe je elkaar kunt steunen, hulp kunt bieden en waar je hulp kunt vragen.

Steun de Voedselbank

De Voedselbank komt producten te kort. Waardoor zij straks wellicht geen pakketten meer kunnen uitgeven. Graag ontvangen ze houdbare en verse producten om hun pakketten mee te vullen.

Utrecht Verbindt - Voedselbanken

Wat kan er wél

Utrechtse Musea
Naar het museum

Zeker! Bijna alle Utrechtse musea zijn weer open. Boek vooraf een ticket met een tijdslot en jij kunt helemaal veilig genieten van al het moois.

Vind Paleis Loven
Vind Paleis Loven

Steun project 'Vind Paleis Loven' van de DOMunder. Het project zorgt voor de bouw aan een historische attractie. Doneer €50,- en bouw mee.

Wandelen bos wat kan er wel | Utrecht verbindt | Ontdek Utrecht | kids
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle tips wat jij nog wél kunt doen deze winter. Er kan nog heel veel namelijk!

Deze website maakt gebruik van cookies.