Loading

Utrecht
Verbindt

Utereg m’n stadsie, Utrecht verbindt! Ja dan springt m’n hartsie open, ik ben trots wat dag ie wat!

Samen maken we het beste ervan. De talloze fantastische initiatieven laten zien dat Utrechters elkaar ondersteunen op allerlei manieren. Op deze pagina vind je volop inspiratie om ook een helpende hand te bieden. Maar ook tips om er thuis een feestje van te maken met Utrechtse producten en lekkernijen. Zo steun je de lokale ondernemer en hoef je niet ver van huis.

Heb jij ook een mooi initiatief opgezet of ken je een initiatief dat nog veel meer aandacht nodig heeft? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen! Voor de laatste informatie rondom het coronavirus kijk je op de website van het RIVM.

Zorg voor elkaar

Buurtgenoten koken voor elkaar

Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar om een maaltijd te delen. De één houdt van koken en het voor de ander is het lastig om elke dag een verse maaltijd op tafel te krijgen. In Utrecht staan bijna 1000 thuiskoks ingeschreven!

Met je hart
Ik vind je lief-kaartje

Stichting Met je hart verkoopt 'ik vind je lief' kaartjes. Voor €5 per kaartje steun je de stichting en stuur je iemand wat extra aandacht. Eenvoudig bestellen door te appen naar 06-51 06 06 41.

Zorg voor elkaar Utrecht Verbindt groot
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven hoe je elkaar kunt steunen, hulp kunt bieden en waar je hulp kunt vragen.

Lees je door deze lockdown

Ben jij de posters al tegen gekomen? De Bibliotheek Utrecht heeft een leuke actie opgezet: #troostwoorden. In de bieb staan kasten vol boeken met mooie quotes. Weet jij iemand die wel wat troostwoorden kan gebruiken? Maak dan hier jouw eigen quote!

troostwoorden

Druktemonitor Utrecht

Ga je een wandeling maken? Let dan op elkaar én op de natuur. Boswachters waarschuwen voor de drukte in de weekenden tussen 11.00 en 15.00 uur in natuurgebieden. Wil je toch even naar buiten? Kijk dan op www.druktemonitorutrecht.nl voor minder drukke alternatieven of wandel in je eigen wijk.

Sneeuw Utrecht

Geniet thuis

Restaurant Blij
Restaurant Blij

Geniet van 3 gangen, 12 gerechten aan je eigen keukentafel. Speciaal gemaakt door chef-kok Michel Dorrestein. De beleving van een restaurant maar dan bij jouw thuis.

Drieharingenstraat
Eten uit de Drieharingestraat

De gezellige Drieharingstraat moeten even missen. Gelukkig heeft de straat iets leuks bedacht! Bestel nu een Drieharingbox met de gerechten van de restaurants uit de straat.

Meer inspiratie? >>

Bekijk hier meer initiatieven. Geniet op de bank van jouw favoriete tentoonstelling of bestel lekker eten en drinken voor thuis. Maak er zelf thuis een feestje van!

#steundekeukens van Utrecht

Help je favoriete restaurant uit Utrecht door deze zware financiële tijd heen, zodat je er óók straks weer een heerlijke avond kunt hebben. Oneindig veel keus! Bekijk hier bij welke restaurants in Utrecht je eten kunt afhalen, zodat je er thuis van kunt genieten.

Utrecht Verbindt - Steun de Keukens

De leukste winteractiviteiten

Kerst Kasteel De Haar Utrecht Verbindt
Kasteel de Haar "bij jou thuis"

Kasteel de Haar "bij jou thuis" geeft je een kijkje achter de schermen van het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Samen door de fast food Drive-thru

Zin in fast food? Maak vanaf 19 februari een pitstop bij de Kartfabrique Drive-thru. Het restaurant gaat open voor afhaal. Je rijdt met je eigen auto over de langste indoor kartbaan van Nederland en bij de laatste pitstop krijg je je bestelling.

Sneeuw Utrecht
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle tips wat jij nog wél kunt doen deze winter. Er kan nog heel veel namelijk!

Steun de Voedselbank

De Voedselbank komt producten te kort. Waardoor zij straks wellicht geen pakketten meer kunnen uitgeven. Graag ontvangen ze houdbare en verse producten om hun pakketten mee te vullen.

Utrecht Verbindt - Voedselbanken

Doe je inkopen online en lokaal

Utrecht Verbindt - VandeStreek
VandeStreek doneert omzet

De Utrechtse brouwerij vandeStreek bier doneert opnieuw een deel van zijn webshop omzet aan horecazaken.

noest Kerstballen Utrecht Verbindt
Noest

Wil je iemand een hart onder de riem steken of een jarige verrassen? Bestel dan een uniek cadeau van Noest! Noest maakt prachtige items geheel van stadshout.

Sneeuw Utrecht
Meer inspiratie? >>

Bekijk hier alle initiatieven van lokale ondernemers in Utrecht en help ze deze moeilijke periode door.

Deze website maakt gebruik van cookies.