De leukste
activiteiten

Vier de lente in Utrecht

Toe aan een dosis inspiratie voor de leukste activiteiten in en om je huis? De volgende activiteiten houden je wel even bezig!

Kijk voor meer veilige activiteiten in onze agenda.

Wist je dat-wandeling

De Wist je dat-wandeling is een speurtocht door verschillende Utrechtse wijken. De wandeling is een initiatief van Utrechtse ondernemers die allemaal weetjes over de stad hebben verzameld. Bij verschillende punten krijg je een hapje en een drankje.

Japanse kunst en cultuur aan de Oudegracht

Bezoek deze expositie over Japanse kunst online. Online bekijk je alle werken in de werfkelders over vriendschap & inspiratie tussen Nederlandse en Japanse kunstenaars. Werk van onder andere LANKA, ANO Studio, BudoGirl en Philo Ouweleen.

Sla op de vlucht!

Een Outside Escape is een soort escaperoom, maar dan buiten. Terwijl je de raadsels oplost leer je de mooie plekken van de stad kennen. Deze Outside Escape loopt door het noordelijk deel van de binnenstad van Utrecht. Ga op pad!

Ontdek de kunst, gewoon op straat

Wist je dat er in Utrecht meer dan 400 kunstwerken te zien zijn, gewoon op straat? Bezoek de meest spraakmakende tijdens een fiets- of wandeltocht!

Je hoeft je niet te vervelen

Vind Paleis Loven
Vind Paleis Lofen

Steun project 'Vind Paleis Lofen' van de DOMunder. Het project zorgt voor de bouw aan een historische attractie. Doneer €50,- en bouw mee.

Het Bier Mysterie

Deze kerst speel jij deze nieuwe escapegame! Met 2-4 personen ga je als (hulp)archeoloog het mysterie oplossen via een aantal hersenkrakers in combi met een bierproeverij. Ideaal! Het spel is ontwikkeld door de Maximus Brouwerij en Unlock the Bottle.

2000 jaar Domplein

Benieuwd hoe het Domplein 2000 jaar geleden er uit zag? In de smartphone app '2000 jaar Domplein' kun je de ontwikkeling van het Domplein ontdekken door panorama’s en vogelvluchten van vijf perioden.

Kasteel de Haar "bij jou thuis"

Kasteel de Haar bij jou thuis geeft je een kijkje achter de schermen van het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Kerst Kasteel De Haar Utrecht Verbindt

Een ommetje of knutselmiddag

Thuis leren van de sterren

Op Sonnenborgh leer je van de sterren. Maar nu het museum en de sterrenwacht tijdens de lockdown gesloten zijn krijg je tips voor proefjes en experimenten die je gemakkelijk thuis zelf kunt doen.

City game

Voor de tentoonstelling De Ommuurde Stad heeft het Centraal Museum een Corona-proof stadswandeling ontwikkeld in de vorm van een game. Jouw keuzes in de game bepalen jouw route. Weer eens wat anders dan je dagelijkse rondje!

Nederlandse Filmroute

Een route langs 10 bijzondere filmlocaties in de Utrechtse Binnenstad. De Nederlandse Filmroute app neemt je mee op een wandeling door Utrecht, langs plekken waar beroemde Nederlandse filmscènes zijn opgenomen.

Koken met de lokale horeca!

De Horecaburgemeester brengt in april, samen met Horeca Kookboek, het kookboek ‘De Utrechtsche gastronomie thuis’ uit. Hierin staan de recepten van iconische Utrechtse horecazaken. Van Karel V, de Croquettenboutique, Rabarber tot Héron en nog vele anderen. Het kookboek bestaat uit recepten van 40 horecazaken uit de stad. Iedere zaak deelt twee van zijn of haar lievelingsrecepten. Met jou aankoop steun je uiteraard de Nederlandse horeca.

Uren vermaak

Online Salsa Utrecht Verbindt
Online Salsa & Bachata Danscursussen

Schud je heupen los! Leer Salsa of Bachata dansen in je eigen woonkamer. Kies uit meer dan 300 professionele videolessen en leer van de docenten van Union Salsa Dance Company.

Utrecht Verbindt- Kleurplaat
Wees creatief

Heb je zin in wat creativiteit? Bestel dan het boek Kleurplaten van Utrecht: een kleurboek vol weetjes uit Utrecht.

Subcultures Utrecht Spelletjes
Spelletjes!

Speel een spelletje! Bij Subcultures aan de Oudegracht is er oneindig veel keus. Zij weten werkelijk álles van spelletjes en helpen ze je jouw ideale spel uit te zoeken. Bestel online en je krijgt het spel persoonlijk thuisbezorgd.

Naar het park

Koud, nat, harde wind, op sommige dagen heb je écht geen zin om naar buiten te gaan. Ga juíst wel! In de Utrechtse parken kijk jij je ogen uit, ook in de winter.

Singel Utrecht

Vanuit je luie stoel

Domtoren Podcast
De Grote Domtoren Podcast Show

Is de Domtoren ook jou trots? Luister dan naar De Grote Domtoren Podcast Show! De Domtorengidsen vertellen bijzondere verhalen over hun geliefde toren samen met deskundigen, bekende Utrechters en hun collega's.

Online (live) peuter/kleuterdans!

Online (live) Peuter/kleuterdans. Voor de allerkleinste bewoners van Utrecht wordt er op vrijdag 8 en 15 januari online dansles verzorgt door De Dansformule. Een klein dansfeestje, via zoom, van 30 minuten over het thema winter. Doen jullie mee?

Het Geheim van Utrecht

Ga op zoek naar het recept van het bier van de Utrechtse Kloosterorde. Probeer de opdrachten op te lossen, doorzoek de straten van Utrecht via Google en ontcijfer raadselachtige codes. Deze online game speel je alleen, met vrienden of met familie.

Leer nieuwe mensen kennen

Heb je niet zoveel bekenden in de buurt wonen of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Met Joinby heb je ineens tientallen vrienden erbij. Joinby is een gratis app met activiteiten voor en door inwoners van Utrecht. Organiseer je eigen activiteiten, begin een club en leg contact met sport- hobby- en buurtgenoten.

Culturele Zondagen @Home

Als jij niet naar de Culturele Zondagen kan komen, komen de Zondagen wel naar jou! Op YouTube kijk je fantastische producties terug vol cultuur. Leer alles over cultureel erfgoed, culturele broedplaatsen en nog veel meer.

CZ@home

Meer Utrecht Verbindt

Bekijk meer liefdevolle initiatieven.