Cycling 4 Climate

Duurzame doeners werken elke dag om klimaatverandering een halt toe te roepen. De aarde warmt op, het water stijgt en de biodiversiteit daalt. Dit is niets nieuws, en toch vragen we ons vaak af wat we daar eigenlijk aan kunnen doen. Er zijn zo veel mogelijkheden dat we er bijna duizelig van worden, dus waar begin je?

Cycling 4 Climate gaat bij deze helden op bezoek en organiseert in meerdere klimaattochten: boordevol inspiratie en mooie voorbeelden hoe het anders kan!

Vrijdag 19 april 2024: Utrecht
Start: Hof van Cartesius.
Inloop: 9:30 | Start: 10:00 | Einde: ± 16:00 | krentenbol, banaan en cola incluis.

Er zijn twee routes voor ‘home town’ Utrecht, een kortere route van zo’n 50 km en een wat langere van zo’n 80 kilometer. Met de vlam in de pijp wordt de dag afgetrapt bij Het Hof van Cartesius. Het Hof ligt in het werkspoorkwartier bij Zuilen aan de westkant van de stad en heeft Buurman als winnaar van de Circular Awards 2024. Na de uitleg en indelen van de groepjes bij het hof gaat de route richting Zeist op de Utrechtse Heuvelrug. Met deze inspiratie route wordt een bezoek gebracht aan het energiecentrum van ‘Mijn Groene Huis’, en de Triodos bank bij Driebergen waar we een duurzame biologische lunch nuttigen.

Met een krentenbol en banaan in de zak fietst de groep van de lange route door naar de bouwboeren. Een initiatief voor de productie van biologische bouwmaterialen te Schalkwijk.

De start is om 10:00 uur en de dag wordt afgesloten in de late middag met een borrel bij Warmoes op het Hof van Cartesius, vol energie, nieuwe inzichten en nieuwe vrienden! Zet de datum in je agenda, pomp je banden op, en maak je klaar om samen het verschil te maken! Zorg dat je wel met een goed onderhouden en veilige fiets komt met de juiste kleding en een helm.

Inschrijven & meer informatie: Bekijk de website

Adres

Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 94
3534 AR Utrecht