Audiotour Groen rond de Singel

Met de audiotour Groen rond de Singel volg je de hele Singel rond de Utrechtse Binnenstad. Onderweg sta je stil bij de projecten van de Initiatiefgroep Vergroening Singel en diverse historische plekken.

De rondwandeling begint en eindigt op de Tolsteegbrug, maar je kunt beginnen waar je wilt. Dus óók waar je de vorige keer gebleven bent. De route is beschreven met de looprichting tegen de klok in. Ook varend is de audiotour een aanrader.

In en langs de singel (Stadsbuitengracht) zijn sinds 2016 op verschillende plekken maatregelen genomen om de oevers te vergroenen. Het meest opvallend zijn de drijvende vegetatie-eilanden bij enkele bruggen. Verder ligt onderlangs de Maliesingel een natuurvriendelijke oever en verspreid langs de singel liggen 18 speciale SUPER fauna uittreedplaatsen (SUPfups). Op enkele luwe plekken hangen wilgentenen bollen met drijfbladplanten onder water. Ook op de kant zijn maatregelen uitgevoerd. Zo heeft de Stadsschouwburg een extra bloemrijke kant gekregen en achter het Centraal museum ligt een ecologisch kunstproject De Verdwijnende Trap. Inmiddels groeit en bloeit het en ontwikkelt het zich  voortdurend.

Via de website van de Initiatiefgroep Vergroening Singel is alle informatie te vinden. De tour kun je via deze link beluisteren.

Adres

Tolsteegbrug

Tolsteegbrug
Utrecht