Utrecht Science Park

Aan de rand van Utrecht ligt het Utrecht Science Park. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Het universitair terrein is daarnaast toonaangevend op het gebied van spraakmakende moderne architectuur.

Op het Utrecht Science Park vind je de Universiteit Utrecht, de Botanische Tuinen, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, en tientallen bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Architectuur
De eerste universiteitsgebouwen die in de jaren ’60 op het Utrecht Science Park stonden, waren simpele houten onderkomens. Inmiddels staan er een aantal spectaculaire nieuwe gebouwen van bekende architecten. Het prijswinnende Educatorium werd ontworpen door Rem Koolhaas/OMA, het Minnaertgebouw door van Neutelings Riedijk Architecten en de Universiteitsbibliotheek door Wiel Arets Architects & Associates bijvoorbeeld.

Rondleidingen
Een bezoek aan het Utrecht Science Park is populair bij (architectuur)toeristen uit de hele wereld. Architectuurcentrum AORTA organiseert rondleidingen onder andere door het prijswinnende Educatorium

Adres

Heidelberglaan 11
3584 CS Utrecht

Contact