Zoeksuggesties
  • Utrecht 900 jaar
  • Domtoren
  • Centraal Museum
  • Stadswandeling
  • Winkel van Utrecht / VVV
  • Terrassen
  • Hoog Catharijne
  • Musea
  • Overnachten
  • Utrecht Lumen

Stad zon­der
mu­ren

Doe je mee?

Het thema van de viering van 900 jaar stadsrechten in trecht is ‘Stad zonder muren’. Lees hier welke verhalen binnen dit thema jou op ideeën kunnen brengen voor het maken van een mooi plan. Een plan waarmee we willen vieren hoe verschillend de Utrechters zijn. Een plan waarmee we willen zorgen voor nieuwe ontmoetingen, liefst buiten het eigen netwerk. Samen maken we Utrecht nog mooier. Morgen, overmorgen – en over nog eens 900 jaar. Maar eerst vieren we feest. Doe je mee?

Samen zijn we Utrecht

In 2022 heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten en dat vieren we samen. Elke wijk, elke straat, elke bewoner doet mee met dit bijzondere verjaardagsfeest. We hebben als Utrechters allemaal bijgedragen aan de stad. Of je hier nu geboren en getogen bent, of pas net in Utrecht bent komen wonen: Utrechter bén je. Samen zijn we Utrecht. En samen zijn we jarig.

De deuren staan open

Utrecht is een stad zonder muren. Sinds de negentiende eeuw zijn de stadsmuren verdwenen. Waar ooit de muren stonden, ligt nu de singel – alsof die onze oude binnenstad omarmt. Utrecht is een stad waar we samenwerken. De deuren staan open voor nieuwe ideeën, organisaties en ondernemers. We geven elkaar de ruimte. We zien elkaar, we ontmoeten elkaar en we delen onze stad met elkaar. We zijn trots op wat Utrecht en de Utrechters hebben bereikt.

900 jaar verhalen

We kijken terug. In 900 jaar tijd zijn we een échte stad geworden. Een stad die haar bewoners, in alle soorten en maten, omarmt. Wie je ook bent, wat je ook doet, jij zorgt voor kleur op de wangen van de stad. Achter elke deur, in elke straat, in elke buurt, vind je een ander verhaal. We zorgen er met elkaar voor dat alle verhalen verbonden zijn. Want met de fiets is alles in Utrecht dichtbij.

De stad van morgen

We kijken vooruit. We bestaan al 900 jaar, maar we zijn er nog niet. Utrecht blijft groeien en bloeien. Bomvol ambitie. We werken aan een gezonde toekomst voor iedereen. En dat doen we samen. Met jou. Met je buurvrouw. Met je straat, wijk, ja met de hele stad tegelijk werken we aan de stad van morgen. We willen graag een stad zonder muren blijven. Een stad met ruimte voor iedereen. Ook als we groeien, blijven deuren open staan.

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.