Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is een jonge bierbrouwerij in Leidsche Rijn. De ambachtelijke bieren worden met stoom gebrouwen op de koperen installatie, die te bewonderen is vanuit het proeflokaal. Op zo’n traditionele installatie wordt eigenlijk nauwelijks nog gebrouwen in Nederland. De eigen bieren zijn hier allemaal te proeven. Ook schenken ze goede koffie, thee, wijn, sterke dranken en een uitgebreid assortiment fris en sappen. Onder het genot van een Maximus biertje kun je hier ook dineren. Op het menu staan huisgemaakte soepen, taarten, broodjes en avondmaaltijden. Voor bij de borrel serverem ze onder andere lokale kazen en worsten. 

Brouwerij Maximus brouwt heerlijke én eerlijke ambachtelijke bieren, van subtiele smaken (Little Fred) tot stevige smaken (Stout 6). Het assortiment kent veel variatie. Alle bieren zijn makkelijk doordrinkbaar. De meeste bieren worden gebrouwd met  een relatief laag alcoholpercentage, meestal rond de 5 à 6 %. Het liefst volgens klassieke concepten, waar een nieuwe draai aangegeven kan worden, zodat ze toch verrassend zijn bij iedere slok. Ze hebben een vast assortiment met populaire bieren en brouwen daarnaast ook seizoensbieren en specials. Omdat het leuk is om te doen en erg lekker is om te drinken. Zo blijft het aanbod vertrouwd en spannend tegelijk.

Naast een bierbrouwerij is Maximus ook een leerwerkbedrijf. Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien met als doel ergens anders een betaalde baan of een opleiding te vinden. 

Algemene informatie

dinsdag16:00 - 22:30 uur
woensdag16:00 - 22:30 uur
donderdag16:00 - 23:00 uur
vrijdag14:00 - 00:00 uur
zaterdag14:00 - 23:00 uur
zondag13:00 - 19:00 uur

Open

Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag.

Adres

Pratumplaats 2A
3454 NA Utrecht

Contact

Gerelateerde collecties