Brouwerij Oproer

Op 11 januari 2021 is er een brand geweest in het CAB-gebouw waar Brouwerij Oproer was gevestigd. De brouwerij is volledig verwoest door de brand. Kijk op oproerbrouwerij.nl voor meer informatie. 

Brouwerij Oproer is een bierbrouwerij uit Utrecht met een café en een plantaardig restaurant. Oproer geeft om goede, uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. Mark Strooker is samen met Bart-Jan Hoeijmakers mede-eigenaar van Oproer. De naam verwijst naar de vreedzame revolutie die de ondernemers teweeg willen brengen: laten zien dat het anders kan - met aandacht voor mens, milieu, dier en bier. Mark Strooker: ‘De bostel, een restproduct van het brouwproces, gaat deels naar een boer in de buurt. Die voert het aan zijn vee. Van het andere deel bakken we brood voor het restaurant. Het koelwater hergebruiken we voor het brouwen van bier, onze Biergarten is gemaakt van overgebleven pallets en ons restaurant is puur plantaardig. Net als ons bier.’ 

Bij Brouwerij Oproer kun je ook genieten van kleine smaakvolle veganistische gerechten. De kaart wordt regelmatig vernieuwd, zo proef je elke keer iets nieuws. De ingrediënten voor de gerechten worden ingekocht bij lokale boeren.

Adres

CAB-Rondom 90A
3534 BE Utrecht

Contact