Bruntenhof

De Bruntenhof is de gemeenschappelijke tuin van de Bruntskameren, een complex van vijftien eenkamerwoningen. De pittoreske Bruntenhof ligt in de binnenstad van Utrecht en kent een eeuwenoude geschiedenis.

Historie

In 1621 gaf advocaat Frederik Brunt opdracht om 15 eenkamerwoningen te bouwen op het erf van zijn huis Klein Lepelenburg. De huisjes waren bestemd voor arme weduwen en behalve gratis woonruimte werden de vrouwen ook voorzien van levensmiddelen en brandstof. Tussen 1979 en 1981 werden de huisjes grondig gerestaureerd, maar een hoop oude details – zoals de bedstee – zijn bewaard gebleven. 

Overigens wordt hier nog steeds vier keer per jaar op grond van een uit 1742 daterend testament geld uitgereikt aan arme of zieke bejaarden.

Tuin

De gemeenschappelijke tuin die bij het complex hoort is de Bruntenhof, een rustige binnentuin vol weelderige planten en bloemen. In 1979 werd in de tuin een beeld ter herinnering aan de schrijver C.S.S. Crone geplaatst.

Wandeling langs de hofjes van Utrecht

Wil je een wandeling maken langs alle verscholen en verstopte hofjes die de Utrechtse binnenstad rijk is?  Haal de stadswandeling voor slechts € 3,- in het VVV Utrecht Informatie Centrum op het Domplein of sluit aan bij een wandeling met gids.

Adres

Bruntenhof 0 0
3512 Utrecht