Vlinderhof

In het hart van Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht, groeit een bijzonder park ter grootte van de Utrechtse binnenstad. Een ontmoetingsplaats waar iedereen naar hartelust kan sporten, spelen, wandelen, fietsen, luieren, picknicken en bootje varen. In 2014 werd het park uitgeroepen tot meest geliefde park van Nederland.

Het park bestaat uit 6 hoofdonderdelen: het Lint, de Binnenhof, de Buitenhof, de parkpergola, Vikingrijn en de sportparken. De Vlinderhof maakt deel uit van de Binnenhof.

Voor groepen organiseert de Vlinderhof ook rondleidingen. Tijdens de rondleiding wordt er verteld over het ontstaan van de tuin, ontwerper Piet Oudolf, de Dutch Wave, het beplantingsplan, het bollenplan van de Vlinderhof.

Voor een rondleiding wordt per persoon een kleine donatie gevraagd. Dankzij onder andere deze donaties zijn is de Vlinderhof in staat om de tuin het gehele jaar door vrijwilligers te laten onderhouden en blijven de vrijwilligers het ook leuk vinden om groepen tuinliefhebbers rond te leiden.

vlinderhof.com

Adres

Alendorperweg 44
3451 GN Utrecht

Contact