Groen - De Stijl fietsroute

Groen
In deze opengewerkte zuil van gegalvaniseerd staal houden je ogen je voor de gek. Het beeld verandert van 2D naar 3D, afhankelijk van het licht. Bosrank en wilde kamperfoelie slingeren zich eromheen, waardoor het beeld zich meer en meer gaat voegen naar de natuur. Hierin schuilt een ode aan Mondriaan die begon als landschapsschilder.

Op zijn fiets trok Mondriaan eropuit; hij maakte landschappen in gedempte kleuren. Langzaam maar zeker begon Mondriaan met het abstraheren van vormen en kleuren. Hij schilderde talloze bomen: van natuurgetrouw tot pure abstractie. 

Boris Tellegen
Kunstenaar Boris Tellegen (1968) kreeg de opdracht om een ontmoeting tussen Mondriaan en Rietveld te visualiseren op de fietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. Tellegen brak in de jaren negentig door als graffitikunstenaar onder de naam Delta. Zijn graffiti werden wereldbe-roemd door hun unieke composities met een 3D- effect. Tellegen knipt, snijdt en stapelt zijn collages tot reliëfs en sculpturen. Inmiddels is zijn kunst werkelijk 3D geworden.

Adres

Beaufortlaan
Soest