Julianapark

Het groene Julianapark is één van de oudste stadsparken van Utrecht. Het park ligt aan de Amsterdamse Straatweg in de wijk Zuilen en staat bekend om de weelderige beplanting en uitgestrekte ligweides. Er is een kinderboerderij, maar de kippen mogen vrij rondlopen. Je moet dan ook niet raar staan te kijken als er plotseling eentje je pad kruist.

Historie
De geschiedenis van het lommerrijke Julianapark gaat terug naar het jaar 1903, als de welgestelde familie Kol het park laat aanleggen. In 1928 verkopen de erfgenamen het terrein aan de gemeente Utrecht, onder de voorwaarde dat het gedurende honderd jaar als park blijft bestaan. De gemeente maakt het park openbaar, breidt het uit en geeft het in 1935 de naam Julianapark.

Inmiddels is het Julianapark een geliefd park onder bewoners. Je kunt er heerlijk wandelen en picknicken, en er worden regelmatig gezellige evenementen en festivals gehouden.

Het park bestaat grofweg uit drie delen:
Een dierenpark met het Antje Drijver paviljoen. Hier kan voor een schappelijke prijs iets gedronken worden en er zijn toiletten aanwezig. Het Antje Drijver paviljoen is geopend op woensdagmiddag en in het weekend.
Een meer recreatief deel met een grote weide, een podiumheuvel voor culturele activiteiten en een water- en zandspeelplaats.
Een rustig, landschappelijk deel dat gekenmerkt wordt door slingerende paden en monumentale bomen.

Het park is omgeven door een markant hekwerk met drie toegangspoorten. In de avonduren wordt het park afgesloten. Fietsers en honden zijn niet toegestaan in het park.

Bekijk de plattegrond.

Openingstijden van het Julianapark
oktober t/m maart
8.00 - 17.00
april t/m mei
7.00 - 21.00
juni t/m augustus
7.00 - 22.00
september
7.00 - 21.00

Adres

Julianaparklaan
3553 HK Utrecht