Maarsseveense plassen

Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud, het hele jaar door. Vissen, skeeleren, trimmen, wandelen, fietsen, paardrijden of op survival gaan; het kan allemaal in dit mooie gebied. 
Het gebied omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel, het zgn. Strandbad. 
 
Strandbad
Voor een gezellig dagje uit kunt u terecht in het Strandbad, waar water, ruime ligweiden en mooie zandstranden u vele recreatiemogelijkheden bieden.
De ruime ligweiden bieden veel speel- en zonplezier. Het fantastische speeleiland completeert het geheel. Van begin mei tot half september is het Strandbad dagelijks geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur. Voor het Strandbad moet entreegeld worden betaald. 

Zwemmen 
De kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd. Gekwalificeerd badpersoneel houdt mede toezicht op de zwemmers. 

Spelen 
Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met de vele speel- en klimtoestellen op de ligweiden. In het water bevindt zich het waterspeeleiland met vele waterspelen zoals een waterglijbaan, klimtoestel en waterdoolhof. 
Ook bij de kleuterbadjes zijn diverse speelvoorzieningen. 

Vissen
Om hier te mogen vissen heeft u een VISpas nodig. Indien u geen VISpas heeft, kunt u een dagkaart kopen bij de kassa. Deze kost € 3,50.

Voorzieningen 
U vindt in het Strandbad toiletten en een EHBO-post. Bij mooi weer zijn er, afhankelijk van de drukte, één of meerdere snackwagens geopend. 
Op het terrein van het strandbad zijn diverse ondernemers en verenigingen actief. U kunt terecht bij: 
» Wellnesscentrum SpaSereen
» Horeca Maarsseveense Poort 
» Pannenkoekenrestaurant 
» Sportieve en recreatieve activiteiten 
» Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen (alleen bereikbaar vanaf de Westbroekse Binnenweg)
» Vereniging Wind Surfing Utrecht (W.S.U.)
» Kanovereniging 
» KDO Maarsseveense Plassen

Adres

Gageldijk 71
3602 AG Maarssen