Huis Van Ravesteyn

Altijd al eens in een museum willen slapen? Dat kan in de voormalige Utrechtse woning van architect Van Ravesteyn (1889-1983). Zijn woonhuis is als een vakantiewoning ingericht door Hendrick de Keyser Monumenten.

Sybold Van Ravesteyn is vooral bekend door zijn werk voor de Nederlandse Spoorwegen en Diergaarde Blijdorp. Hier ontdek je Van Ravesteyn zijn expressieve en vrije bouwstijl. Van plafonds gedecoreerd met gebogen latjes tot rechthoekige vensters met cirkelvormige ramen en tafels en kasten met golvende contouren. Ontbijt of dineer aan zijn originele eettafel en raak geïnspireerd door de werkruimte, die erg ‘speels’ is ingericht. Het huis heeft veel architectonische toepassingen die je doen denken aan een trein!

In dit monument geniet je van een historische beleving en authentiek interieur met het comfort van nu. In de ruime tuin en op het balkon kun je heerlijk van het groen om je heen, en de zon genieten. 

Als gast breng je dit unieke museumhuis uit 1932 pas echt tot leven! Je krijgt een uniek kijkje in het leven van deze vooruitstrevende en eigenzinnige architect. Je waant je Sybold van Ravesteyn en zijn gezin. De audiotour in het huis vertelt je meer.

Plan direct je weekend! https://www.monumentenbed.nl/nl/huis-van-ravesteyn-utrecht

Openingstijden
De openingstijden zijn vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur, en zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Adres

Huis Van Ravesteyn

Prins Hendriklaan 112
3584 ES Utrecht

Contact

Gerelateerde collecties