Museumhuis Van Ravesteyn

Uniek van binnen en van buiten
Net als bij de andere Museumhuizen, stap je hier een heel bijzonder woonhuis binnen. In 1932 ontwierp Sybold van Ravesteyn zijn eigen woonhuis. Dit eigenzinnige pand toont sierlijke en golvende lijnen, die een contrast vormen met de ontwerpen van de andere architecten van het Nieuwe Bouwen. Van Ravesteyn introduceerde barokke krullen in moderne, nieuwzakelijke interieurs. Bijzonder in het interieur van het huis in Utrecht is bijvoorbeeld de grote woonkamer. Deze is te beschouwen als een samenvoeging van een werkkamer, zitkamer en eetkamer waartussen de grenzen alleen door middel van een belijning in vloer en plafond zijn aangegeven. De detaillering is uitzonderlijk, van de aluminiumplinten tot de door Van Ravesteyn ontworpen ingebouwde meubelen.

Niet fluisteren!
In Museumhuis Van Ravesteyn hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug te lopen. Het is juist de bedoeling om zoveel mogelijk zélf te ontdekken en je thuis te voelen. Zo kan je plaats nemen aan de tekentafel van de architect en je buigen over de plattegrond van dit aparte huis. De architect heeft over vrijwel alles nagedacht en daarbij gebruik gemaakt van bijzondere, terugkerende materialen. Zou jij het anders invullen? Kom ook zitten in de rotan stoeltjes en geniet van de favoriete muziek van de architect.

Meer informatie
De openingstijden zijn vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur, en zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Voor het adres, het reserveren van tijdsloten en de prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl

Algemene informatie

donderdag11:00 - 15:00 uur
vrijdag11:00 - 15:00 uur
zaterdag11:00 - 17:00 uur
zondag11:00 - 17:00 uur

Open

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag.

Adres

Museum Van Ravesteyn

Prins Hendriklaan 112
3584 ES Utrecht

Gerelateerde collecties