Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum, het NMM, wordt op een indrukwekkende manier de geschiedenis van Nederland en haar krijgsmacht weergegeven. In dit interactieve museum komen verleden, heden en toekomst tot leven.

Tentoonstellingen
Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat nu meer dan 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. In de grote hal, het Arsenaal, zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. Hier kun je geheel op eigen tempo dwalen tussen kanonnen, tanks, vliegtuigen en nog veel meer. Daarnaast luister je elke zaterdag om 13.00 en om 15.00 uur naar het persoonlijke verhaal van een militair.

Behalve het Arsenaal zijn er nog 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Leef je uit in een F-16, bestuur een tank of leer NATO-taal, in het Nationaal Militair Museum is genoeg te doen voor jong en oud!

Vliegbasis Soesterberg
Het NMM bevindt zich op de voormalige vliegbasis Soesterberg, een complex van verlaten landingsbanen, bunkers, een ondergrondse atoomschuilkelder, munitiedepots, en de shelters waar vroeger straaljagers in geparkeerd werden. Na de Koude Oorlog werden de landingsbanen vooral voor helikopters gebruikt, en sinds 2008 is de vliegbasis helemaal buiten gebruik. Het huidige Park Vliegbasis Soesterberg leent zich perfect om te voet of per fiets ontdekt te worden. Het is daarnaast mogelijk om een rondleiding te krijgen onder begeleiding van een gids. Deze starten in de centrale hal van het NMM.

Algemene informatie

dinsdag10:00 - 17:00 uur
woensdag10:00 - 17:00 uur
donderdag10:00 - 17:00 uur
vrijdag10:00 - 17:00 uur
zaterdag10:00 - 17:00 uur
zondag10:00 - 17:00 uur

Open

Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag.

Adres

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Contact