Restauratieatelier Museum Speelklok

Museum Speelklok heeft een flinke collectie van zelfspelende muziekinstrumenten, en die moeten allemaal onderhouden worden. Dat gebeurt in het restauratieatelier, op steenworp afstand van het museum. Grenzend aan Flora’s Hof, vlak onder de Domtoren, is in een voormalig veilinggebouw de werkplaats van het museum gevestigd. Het bijzondere gebouw staat grotendeels in het gebied van het voormalige Romeinse fort Castellum Traiectum. De Romeinse muur loopt recht onder de werkbanken van de orgelrestauratoren door. Hier worden alle zelfspelende muziekinstrumenten weer spelend gemaakt en onderhouden. Een inspirerendere plek kan het museum zich niet wensen!

Dagelijks zijn in het Restauratieatelier restauratoren bezig om verschillende zelfspelende muziekinstrumenten spelend te maken en te onderhouden. Bij het restaureren van alle zelfspelende instrumenten komt veel vakmanschap kijken en dat stukje wil Museum Speelklok de bezoekers niet onthouden. Vandaar dat al geruime tijd de restauraties aan de vele zelfspelende muziekinstrumenten ook zichtbaar zijn voor het publiek. Neem een kijkje achter de schermen van het museum en ontdek de technieken die schuilgaan achter de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten! Natuurlijk zijn de restauratoren er om vragen over de instrumenten te beantwoorden en je alles te vertellen over de werking en de ingenieuze techniek van de zelfspelende muziekinstrumenten. Het Restauratieatelier ligt op 2 minuten loopafstand van het museum, aan de voet van de Domtoren.

Openingstijden
Het Restauratieatelier is iedere eerste woensdag van de maand vanaf 15.00 uur open voor publiek. Wil je een bezoek brengen aan het atelier? Maak dan van tevoren een reservering. Dit kan door tijdens kantooruren te bellen naar het nummer: 030 232 60 82. Een bezoek aan het Restauratieatelier is geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar.

Neem voor meer informatie over de kosten en beschikbaarheid contact op met info@museumspeelklok.nl of bel naar 030 232 60 82.

Adres

Steenweg 6
3511 JP Utrecht