Your dreams merge here

Locatie: Gevel Het Huis Boorstraat 
Kunstenaar:
Jessica Diamond

Het lichtkunstwerk met de tekst Your Dreams Merge Here werd in 1991 door de Amerikaanse kunstenaar Jessica Diamond gemaakt voor de tentoonstelling Nachtregels, georganiseerd door het Centraal Museum. 

Diamond plaatste het kunstwerk, dat toen de titel "For sale: a house for dreaming in unison" had op een historische gevel in de binnenstad; een klein pand aan de Oudegracht 346 dat tussen twee hogere panden ingeklemd is. Over de betekenis van het werk schrijft de NRC in 1991: Stel je toch voor, dat twee mensen zo intiem met elkaar omgaan dat ze van elkaar weten welke dromen ze dromen, zo bedacht Diamond zich tijdens haar verblijf in Utrecht. Dat geen geheim hen vreemd is, en ze nooit echt alleen zijn. In het pand aan de Oudegracht zag ze hoe hier dromen zouden samen smelten. Een wensbeeld of een valse belofte in knipperend neon? Want zoveel initimiteit kan geen mens dragen. 

Na de tentoonstellingsperiode is het werk verplaatst naar Het Huis (voormalig Huis a/d Werf) aan de Boorstraat. Hier vormt het aan de gevel een mooi motto voor de dromen van creatieve makers en bezoekers. In 2022 is het werk gerestaureerd. Het maakt nu weer deel uit van de lichtkunstroute Utrecht Lumen.

Ontdek meer over Utrecht Lumen hier.

Adres

Boorstraat 107
Utrecht

Gerelateerde collecties