Ruimte voor talent

Talent komt in alle vormen en maten. Samen met SportUtrecht, zetten we sportieve talenten uit Utrecht in de spotlights. Utrecht biedt talent alle ruimte om zich te ontwikkelen; ruimte om te trainen bij een vereniging met professionele coaches, ruimte om sport te combineren met onderwijs, om te wonen en recreëren en ruimte om sport te beoefenen op topniveau.

De zes boegbeelden van deze campagne zijn de sportieve talenten Kaj, Lisa, Keet, Christopher, David en Ilias. Met elk hun unieke verhaal, nemen deze topsporters je mee voor een kijkje in hun leven dat gedomineerd wordt door sport en ambitie. Ook hebben ze allemaal een eigen connectie met de stad en regio Utrecht. Of ze er nou geboren zijn, het zien als urban playground of om met een thuisbasis in het buitenland uitgenodigd te worden om zich hier verder te ontwikkelen. Ontdek de verhalen en laat je inspireren om zelf ook te gaan sporten en bewegen en te genieten van al het moois dat Utrecht (op sportgebied) te bieden heeft.

David Harte

Sinds 2010 mag de Ierse tophockeyer David Harte zich Utrechter noemen. Op zijn 22e verhuisde hij van de Ierse stad Cork naar Nederland om zijn sportcarrière een boost te geven. Benieuwd naar zijn verhaal?

Lisa Bunschoten

Lisa Bunschoten is paralympisch snowboarder. Omdat de 24-jarige Utrechtse geboren is met Fibula Aplasie – waarbij haar linkerbeen korter was dan haar rechterbeen – moest op jonge leeftijd haar voet worden geamputeerd. Dit weerhield haar echter niet om zich, ondanks haar onderbeenprothese, volledig te storten op haar sportcarrière. En hoe!

Ilias Ennahachi

Op 11-jarige leeftijd begon de Utrechtse Ilias met zijn eerste kickboks trainingen, aangemoedigd door zijn vader. Nu heeft de 24-jarige Marokkaanse-Nederlander maar liefst acht keer het wereldkampioenschap gewonnen en ontving hij in 2018 en 2019 de titel Utrechtse Sportman van het jaar. Ontdek hoe hij jongeren stimuleert.

Kaj Hendriks

Met 19 medailles op zak kan je de 32-jarige topsporter Kaj Hendriks gerust een groot talent noemen. Hij startte zijn loopbaan in Utrecht waar hij kwam om te studeren. Bij roeivereniging Triton ontdekte hij zijn talent!

Christopher Mamengi

Christopher Mamengi ademt voetbal. Op vierjarige leeftijd begon hij bij zijn eerste voetbalclub CJVV in zijn geboortestad Amersfoort. Na een paar jaar gespeeld te hebben bij RODA ’46 in Leusden, verruilde hij de club uiteindelijk in 2014 voor zijn dreamteam: FC Utrecht.

Keet Oldenbeuving

Met haar bijna zestien jaar is de Utrechtse Keet Oldenbeuving met recht een bijzonder sporttalent te noemen. Al op jonge leeftijd ontdekte zij de pracht én fun van het skateboarden. Nu, nog geen tien jaar later, staat Keet – nog altijd even relaxed – met alle vier haar wielen stevig in de (inter)nationale skatescene.