Zoeksuggesties
 • Utrecht 900 jaar
 • Domtoren
 • Centraal Museum
 • Stadswandeling
 • Winkel van Utrecht / VVV
 • Terrassen
 • Hoog Catharijne
 • Musea
 • Overnachten
 • Utrecht Lumen

Zorg­me­de­werks­ter Dai­sy Ro­dri­gues over haar Ut­recht

Daisy Rodrigues
Delen:
Daisy Rodrigues

Als hardwerkende zorgmedewerkster is Daisy Rodrigues onmisbaar voor onze stad. Haar leven staat in het teken van hulp en begeleiding bieden aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. In dit item bespreken wij met Daisy wat trecht voor haar betekent en waar zij het liefst te vinden is.

Als ploegdienst medewerkster binnen de zorg weet Daisy wat hard werken is. Ze levert zorg op maat voor haar patiënten die het mentaal even wat zwaarder hebben. “Ik ga graag opzoek naar het verhaal achter de persoon en mijn doel is om uiteindelijk deze persoon zichzelf vooruit te laten helpen. Hierin bieden wij de begeleiding op maat.”

Ruim 15 jaar geleden vertrok zij vanuit Zaandam naar Utrecht om te studeren. “Amsterdam was voor mij iets te druk en te groot. Utrecht had de voordelen van een grote stad, maar is qua voormaat te overzien.” Ze hecht veel waarde aan de diversiteit aan de stad. “In Utrecht is er ruimte voor expressie, zonder dat de stad haar eigen identiteit verliest.”

Daisy’s hotspots 

Als film- en theaterliefhebber is Daisy vaak te vinden in het Louis Hartlooper Complex en bij Springhaver. “Ik vind dat hele leuke plekken om te komen. De sfeer en de gezelligheid spreekt mij aan, bovendien kun je er ook heerlijk eten.” 

Daisy bezoekt graag een concerten of lezing. Volgens haar is TivoliVredenburg dé voorloper op dit gebied in Utrecht. “Zowel de faciliteiten als het aanbod zijn daar ontzettend vooruitgegaan sinds de opening van het nieuwe gebouw (in 2014 is het vernieuwde gebouw op de Vredenburgkade geopend). Dat hebben ze heel goed gedaan.” 

Dansen tot diep in de nacht voelt misschien als iets onmogelijks op dit moment. Maar ’s avonds, wanneer het tijd is om te dansen, is Daisy in normale tijden vaak te vinden bij café Bodytalk. Bij de LHBTIQ-vriendelijke bar voelt zij zich helemaal op haar plek. “Ik was tijdens de Canal Pride ook onderdeel van de bootcrew. Daar heb ik veel vriendschappen aan over gehouden. De eigenaar van Bodytalk is super lief en staat open voor iedereen.” 

Op een warme zomerdag vertoeft Daisy graag in park Lepelenburg. “Het is een heerlijke plek om lekker te hangen. In de zomer staan er soms eetkraampjes, wat heel gezellig is.” Het foodtruck festival Lepeltje Lepeltje wordt vaak gehouden aan het eind van de lente in park Lepelenburg. 

Als zorgzaam mens geeft Daisy ook veel om onze planeet. Ze luncht dan ook graag bij vegan-restaurant Life’s a Peach in de binnenstad. Dat is een van mijn favoriete plek. Een kleine lunchroom, waar alles plant based is. Het interieur is ook erg leuk.”  

Mijn tips

 • Louis Hartlooper Complex

  Bezienswaardigheden
  Dé ontmoetingsplek waar film, festival, horeca, evenement, verhuur en expositie samenkomen.
 • TivoliVredenburg

  Bezienswaardigheden

  In het centrum van Utrecht staat TivoliVredenburg. Een uniek uitgaanscomplex dat gebouwd is voor alle soorten muziek en uitgaan.

 • Bodytalk

  Eten en Drinken
  Al meer dan 30 jaar is Bodytalk een ontmoetingspunt voor LHTBIQ'ers in Utrecht. Hier kun je je in een relaxte omgeving snel thuis voelen.
 • Park Lepelenburg

  Natuur

  Park Lepelenburg is de ideale picknickplek binnen de singels van Utrecht.

 • Life's a peach

  Eten en Drinken
  Life's a Peach is een rustige schuilplaats in de drukke stad. Bekend om vers gebakken eten, lokale ontwerpen en kunst en een vriendelijke sfeer.

Andere verhalen

Het Utrechtse verhaal van de Hongaarse Anita Nánási

Anita Nánási
"Wandel door Utrecht en het voelt alsof je in een openluchtmuseum loopt."

Het Utrechtse verhaal van Luc Stolk

Luc Stolk | Lust For Rust
"From the city for the city. Ik denk dat meer mensen wat voor de stad kunnen betekenen door...

Lia Reedijk, oprichtster van de Utrechtse kinderboekwinkel

Lia Reedijk
"Utrecht ligt geweldig in het midden van het land waardoor je allerlei mooie uitvalswegen hebt."

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.