Zoeksuggesties
 • Utrecht 900 jaar
 • Domtoren
 • Centraal Museum
 • Stadswandeling
 • Winkel van Utrecht / VVV
 • Terrassen
 • Hoog Catharijne
 • Musea
 • Overnachten
 • Utrecht Lumen

Even glu­ren bij de bu­ren

Viora en Joost
Delen:
Fotograaf: Annelien Nijland

trechters Viora en Joost leerden elkaar in 2013 kennen via Tinder. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk én het gezicht achter het succesvolle Instagram account Be More Unicorn. Naast inspirators in de online wereld, hebben ze de bestseller Beter op Reis geschreven en zijn ze druk bezig met het vervolg op dit boek. Maandelijks inspireren Viora en Joost ruim 100.000 Nederlanders op Instagram die ze vol enthousiasme dagelijks een inkijkje geven in hun Utrechtse leven. Lees hieronder hun inspirerende verhaal en favoriete hotspots in Utrecht! 

Hun positieve vibe en enthousiasme werken aanstekelijk op hun volgers die dagelijks wachten op een nieuwe story. ‘We laten mensen een vlieg zijn op onze muur – een beetje gluren bij de buren.’ Viora en Joost benadrukken dat ze geen levenscoaches zijn en geen zelfhulpboeken schrijven, maar zo eerlijk en open mogelijk hun dag laten zien. Ook bij mindere dagen.

Zo begon Viora oorspronkelijk een account over fitness en voeding. Dat vervolgens een totaal andere lading kreeg toen ze ziek werd. ‘Ik ging verhalen over mijn ziekte delen en doordat ik dat heel open en eerlijk deed, groeide het aantal volgers heel snel’. Zodra Viora hersteld was, hebben ze in 2019 hun backpacks gepakt en zijn ze een jaar lang de wereld over getrokken. De verhalen die ze daarover deelden zorgden voor de enorme groei van hun account Be More UnicornOok na hun wereldreis bleven mensen de “reis door het leven” van dit powerkoppel volgen. ‘Door alles wat we samen hebben meegemaakt zijn we heel erg met de dag gaan leven en proberen we ons niet zo zeer op de toekomst te richten. We genieten heel erg van vandaag en vinden het heel bijzonder dat mensen nog steeds razend enthousiast zijn; dat geeft ons de drive om ermee door te gaan.’

De hotspots van Viora en Joost in Utrecht

‘Na 16 landen te hebben doorkruist, moesten we halsoverkop terug naar Nederland door de pandemie. Nu delen we al het moois wat er in Utrecht en Nederland te zien is. Door corona hebben we echt ontdekt dat er in je eigen land ook super veel te doen is en verbazen we ons wat er elke week aan leuks weer bij komt!’

 

Bron foto: Annelien Nijland

 

Mijn tips

 • DagjeSuppen.nl

  Arrangementen

  Wil je graag suppen of kanoën in Utrecht? Dan ben je bij DagjeSuppen.nl aan het juiste adres! Vanaf Paardenveld in Utrecht kun je diverse routes...

 • Life's a peach

  Eten en Drinken
  Life's a Peach is een rustige schuilplaats in de drukke stad. Bekend om vers gebakken eten, lokale ontwerpen en kunst en een vriendelijke sfeer.
 • Home Stock

  Winkels
  Home Stock is een verrassend woonwarenhuis, met meubels, woonaccessoires en volop inspiratie.
 • Twijnstraat

  Winkels

  De Twijnstraat is een van de oudste winkelstraat van Utrecht midden in het Museumkwartier aan het einde van de Oudegracht.

Andere verhalen

Robert-Jan de Utrechtse Verfdokter

De Verfdokter Robert-Jan
Street-art was vroeger net paaseieren zoeken, ik fietste met mijn analoge camera op zak rondjes door heel Utrecht...

Het Utrechtse verhaal van de Hongaarse Anita Nánási

Anita Nánási
"Wandel door Utrecht en het voelt alsof je in een openluchtmuseum loopt."

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.