Fort Jutphaas

Fort Jutphaas ligt verscholen in een groene oase in het verstedelijkte Nieuwegein. Het parkachtige terrein is voor iedereen toegankelijk.

Restaurant Céline
Het oude bakstenen wachthuis is sinds juni 2019 omgetoverd tot een prachtig restaurant. Restaurant Celine is een Fine Dining restaurant voor lunch en diner. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Naast lunch en diner kun je gebruik maken van de sfeervolle ruimtes in het fort voor wijn proeven en vergaderen. In het voorjaar en de zomer is het mooie terras aan het water geopend.
www.restaurantceline.nl

Bij de Fortwachter
Het groene forteiland naast Kasteel Rijnhuizen is voor iedereen toegankelijk. Aan de zuidzijde vindt je een voormalige fortwachterswoning, die nu omgetoverd is tot koffiehuis, B&B en buitenplaats Bij de Fortwachter. Kom langs voor koffie met taart, een biertje of zalige lunch. Er worden ook veel activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Overnachten in de B&B kan ook! 
bijdefortwachter.nl

Fort Jutphaas vroeger
Het Fort bij het dorp Jutphaas werd gebouwd rond 1820 op de oude route van Houten naar Montfoort. Toen kreeg het fort waarschijnlijk zijn langgerekte vorm. Later zijn enkele gebouwen toegevoegd. Onder andere een verdedigbaar wachthuis dat fungeerde als reduit; een laatste vluchtplaats. Het fort diende als verdediging van een smalle  terreinstrook die niet onder water gezet kon worden. Het fort werd niet vernieuwd omdat de Batterijen aan de Overeindseweg gebouwd werden. Wel kwam er een wachterswoning op het terrein bij de toegangsbrug. In de Tweede Wereldoorlog is het fort gebruikt als zendstation voor de Duitse Marine.
fortjutphaas.nl

Adres

Fort Jutphaas

Fort Jutphaas 3
3439 LX Nieuwegein

Gerelateerde collecties