Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw. De zaalgidsen staan klaar om je alle verhalen over de familie en hun gasten in geuren en kleuren te vertellen. Baron Etienne van Zuylen en barones Hélène de Rothschild laten tussen 1892 en 1912 het kasteel vanuit een ruïne herbouwen door architect Pierre Cuypers. Het kasteel kenmerkt zich door de extravagante geschiedenis, de prachtige collectie en de bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

kasteeldehaar.nl

Agenda

 • 1
  jul
  2021
  2
  jul
  2023

  Slaapkamergeheimen

  Afgelopen jaren is er veel verbouwd en gerestaureerd bij Kasteel de Haar. Naast fundering, technische restauratie en interieurrestauratie, is ook een flink aantal kamers behoorlijk onder handen genomen en weer in oorspronkelijke staat hersteld.
 • 5
  jul
  31
  okt

  Torendol - de rondleiding

  Deze exclusieve rondleiding brengt je langs plekken in het kasteel die heel lang verborgen zijn gebleven voor bezoekers.
 • 16 - 31
  okt

  Vind jij het verloren recept terug? Kasteel de Haar

  Deze herfstvakantie heeft Kasteel de Haar hulp nodig van alle speurders en detectives! Chefkok Jean-Luc is er, na een akkefietje met de barones, vandoor gegaan. Hij heeft voor hij vertrok het geheime recept van de Chester Cake verstopt.

Algemene informatie

maandag11:00 - 17:00 uur
dinsdag11:00 - 17:00 uur
woensdag11:00 - 17:00 uur
donderdag11:00 - 17:00 uur
vrijdag11:00 - 17:00 uur
zaterdag11:00 - 17:00 uur
zondag11:00 - 17:00 uur

Adres

Kasteel de Haar


Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Contact