Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Voor kinderen
Voor kinderen is Kasteel de Haar het ultieme sprookjeskasteel. Voor kinderen is er altijd iets te doen. Met de leuke uitdagende puzzeltochten, voor elke leeftijd, ontdekken kinderen alles over het leven als baron en barones. Er zijn meerdere speurtochten (gratis) te doen in zowel het park als in het kasteel. Her park leent zich ook goed voor een mooie wandeling. Ontdek samen met de kinderen het Doolhof of neem een kijkje bij het hertenkamp. Ook kan je genieten van een zelf meegebrachte picknick, of een picknick reserveren, op de picknickweide.

Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw. De zaalgidsen staan klaar om je alle verhalen over de familie en hun gasten in geuren en kleuren te vertellen. Baron Etienne van Zuylen en barones Hélène de Rothschild laten tussen 1892 en 1912 het kasteel vanuit een ruïne herbouwen door architect Pierre Cuypers. Het kasteel kenmerkt zich door de extravagante geschiedenis, de prachtige collectie en de bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

Kasteel de Haar app
Wil je alles weten over hoe het leven als adel op de Haar eraan toe ging? Download dan de Kasteel de Haar app.  Doe de VR-tour, ontdek het kasteel aan de hand van de audiotour, lees de leeskaarten of duik in de Slaapkamergeheimen. In de app staan ook een aantal leuke wandelroutes en een aantal (kinder) speurtochten.

Openingstijden
Kasteel: elke dag van 11.00 uur – 17.00 uur en in de vakanties van 10.00 uur -  17.00 uur.
Park: elke dag van 9.00 uur – 17.00 uur.

kasteeldehaar.nl

Agenda

 • 6
  jun
  28
  aug

  Parkspeurtocht Kasteel de Haar

  Houd jij van speuren? Ben je dol op kastelen? En lijkt het je leuk om al spelenderwijs meer te leren over het park en het kasteel? Kom dan speuren met de parkspeurtocht en ontdek de mooiste plekken!
 • 6
  jun
  28
  aug

  Puzzeltocht voor volwassenen

  Ontdek het kasteelpark van Kasteel de Haar in de uitdagende puzzeltocht.
 • 6
  jun
  28
  aug

  Escapetocht: Het Spook van De Haar

  Ze bestaat: het spookje van De Haar. Haar naam is Wonne en ze zoekt haar vriendje Dirk. Al een eeuwtje of vier. Het duurt zo lang! Ze is ongeduldig, wil actie zien. Iemand moet haar gaan helpen, jij misschien?

Algemene informatie

maandag11:00 - 17:00 uur
dinsdag11:00 - 17:00 uur
woensdag11:00 - 17:00 uur
donderdag11:00 - 17:00 uur
vrijdag11:00 - 17:00 uur
zaterdag11:00 - 17:00 uur
zondag11:00 - 17:00 uur

Open

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag.

Adres

Kasteel de Haar

Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Contact