Zoeksuggesties
  • Utrecht 900 jaar
  • Domtoren
  • Utrecht Lumen
  • Centraal Museum
  • Terrassen
  • Winkelen
  • Musea
  • Overnachten
  • Oudegracht

Street art fiets-rou­te Ut­recht

Afstand
15km
Robert Oosterbroek

Utrecht staat bol van de prachtige muurschilderingen. De mooiste werken vind je tijdens je wandeling of fietstocht in de binnenstad en wijken daaromheen. Ben jij benieuwd waar je deze pareltjes vindt en wat een leuke route is? Volg dan de street art route hieronder en ontdek maar liefst 11 kunstwerken in Utrecht. We hebben direct ook een aantal leuke tips voor je erbij gezet zodat je even kan bijkomen met een kop koffie of broodje tussendoor.

Let’s go!
Pak je fiets (de route wandelend doen kan natuurlijk ook) en ga naar het startpunt aan de Kalymnosdreef. De route begint in een wijk net buiten het centrum van Utrecht, bij de muurschildering aan de Kalymnosdreef. Na een paar mooie foto’s stap je weer op je fiets en ga je richting de tweede muurschildering op de route. Aan de Doorbeendreef kom je de tweede muurschildering tegen. Met de prachtige Fluitspeler in je rug, fiets je vervolgens door naar je volgende locatie op de kaart. Je laat Overvecht achter je en je fietst in de richting van de Vogelenbuurt. Voordat je naar de Grietstraat schildering gaat kijken, is Karibu om de hoek een leuke tip voor een kop koffie of natuurlijk iets anders. Aan het Hooghiemstraplein kan je even bijkomen om vervolgens je te vergapen aan de mooie Grietstraat schildering om de hoek.

Je fietst door richting Pijlsweerd en stopt even bij de muurschildering aan het Monicahof. Even verderop is ook de ‘Otter met de Domtoren’ te bekijken dus je fietst ook daar even langs. Met de otter in je rug fietst je door richting de Amsterdamsestraatweg. Aan het begin van de lange straat is een stukje street art gemaakt om mensen te verwelkomen.

Je fietst de straat verder in en zoekt naar ‘De Boekenkast’. Even verderop, aan de rechterkant ga je de straat Mimosastraat in. Daar spot je direct de Boekenkast. Leuk weetje over deze muurschildering is, is dat ze de wijkbewoners om hun favoriete boek hebben gevraagd. Deze staat nu wellicht in de 3D-kast op de muur. Je stapt weer op de fiets en fietst terug waar je vandaan kwam. Als je zin hebt in een fris drankje of lunch is Roost aan de Singel een leuke tip. Aan de andere kant van het water kan je hier heerlijk vertoeven. Even verderop aan de Catharijnekade ligt BUNK, ook een echte Utrechtse tip voor een goede pauze.

Vanaf hier (of in een keer door) fiets je langs de 1e Daalsedijk om de volgende schildering te bekijken. Daarna vervolg je je route. Je komt aan bij het Westplein, waar de ‘Slapende Mars’ te zien is. Gaaf!

Je checkt de kaart en je hebt er nog twee te gaan. Je fietst door naar de Croeselaan waar je het volgende kunstwerk op straat tegenkomt. Als laatste op de lijst fietst je nog een stukje verder door naar de Spaaklaan. Hier kan je de ‘Luitspeler’ vinden in Kanaleneiland-Noord. Om je street art route af te sluiten, kan je vlakbij de ‘Luitspeler’ neerploffen op het terras bij Op Roose aan de Rooseveltlaan. Met een prachtig uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal kan je hier genieten van een lekkere maaltijd of drankje. Wil je meer ontdekken over alle muurschilderingen in Utrecht? Dan is dit boek een goede tip voor jou!

Route

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Andere routes

De Stijl fietsroute; Mondriaan ontmoet Rietveld

23km
Tussen Utrecht, de stad van Gerrit Rietveld, en Amersfoort, de stad van Piet Mondriaan, staan tien beelden langs...

De Stijl in Utrecht: Rietvelds architectuur

9km
Een fietstocht langs bekende en minder bekende de Stijl-locaties in Utrecht.

De Stijl tussen Utrecht en Amersfoort: Op zoek naar Rietveld en Mondriaan

39km
Deze fietsroute verbindt Rietveldstad Utrecht met Mondriaanstad Amersfoort. Onderweg ontdek je welke sporen De Stijl in de regio...

Door op “accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze website en de verwerking van persoonsgegevens.