Loading

Wat te doen op het land

De singel is een groene plek waar je kunt ontspannen. Ga sporten, picknicken en winkelen. Er zijn genoeg plekjes waar je even tot rust kunt komen of gewoon lekker kunt relaxen met je vrienden.

Ontdek de singel

BBQ

Een BBQ of picknick aan de singel kan en mag. Maar bedenk dat de grasweides en bloemenweides met zorg worden samengesteld en onderhouden. Dus zet je BBQ niet op het gras want dan komen er dode plekken. En neem na afloop je rommel mee of gooi het in de afvalbakken die overal langs de singel staan.

Wandeltochten in Utrecht
Wandelen

Je kunt een rondje singel wandelen van ongeveer 6 km. Deze wandeling voert langs én door het grootste monument van de stad Utrecht. In deze route kom je verschillende monumenten tegen, maar ook kunstwerken, veel groen en bijzondere nieuwe gebouwen. Er zijn genoeg plekken om even te stoppen voor een pauze met of zonder drankje. De singel maakt ook deel uit van tal van bestaande (stads)wandelingen.

Sporten

De singel nodigt uit om sportief te zijn. Een rondje wandelen of joggen, varen, suppen of kanoën, fietsen of steppen: het kan allemaal. Langs de singel zijn er genoeg plekken waar je even rek- en strekoefeningen kunt doen. Zwemmen in de singel mag niet, vissen wel mits je een vispas hebt. En als het heel koud wordt, kan er ook nog geschaatst op de singel.

Vaar onder het winkelcentrum door

Wist je dat Hoog Catharijne het eerste winkelcentrum van Nederland is waar je onderdoor kunt varen? Tijdens het shoppen in Hoog Catharijne kun je ook de singel zien liggen door de glazen vloer. Je kijkt uit op de Stadskamer waar de singel doorheen stroomt.

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Ontdek de geheimen van het bastion Sonnenborgh. Beklim de trappen naar de sterrenkoepels, voorspel het...

Louis Hartlooper Complex

Dé ontmoetingsplek waar film, festival, horeca, evenement, verhuur en expositie samenkomen.

Stadsschouwburg Utrecht

Als toonaangevend theater programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.