Wat te doen
op het land

De singel is een groene plek waar je kunt ontspannen. Ga sporten, picknicken en winkelen. Er zijn genoeg plekjes waar je even tot rust kunt komen of gewoon lekker kunt relaxen met je vrienden.

Ontdek de singel

BBQ

Een BBQ of picknick aan de singel kan en mag. Maar de grasweides en bloemenweides worden met zorg samengesteld en onderhouden. Zet je BBQ niet op het gras en neem na afloop je rommel mee of gooi het in de afvalbakken die overal langs de singel staan.

Wandeltochten in Utrecht
Wandelen

Je kunt een rondje singel wandelen van ongeveer 6 km. In deze route kom je verschillende monumenten tegen, maar ook kunstwerken, veel groen en bijzondere nieuwe gebouwen. Er zijn genoeg plekken om even te stoppen voor een pauze.

Sporten

Een rondje wandelen of joggen, varen, suppen of kanoën. Er zijn genoeg plekken waar je even rek- en strekoefeningen kunt doen. Zwemmen in de singel mag niet, vissen wel mits je een vispas hebt. Als het heel koud wordt, kunnen we zelfs schaatsen!

Vaar onder het winkelcentrum door

Wist je dat Hoog Catharijne het eerste winkelcentrum van Nederland is waar je onderdoor kunt varen? Tijdens het shoppen in Hoog Catharijne kun je ook de singel zien liggen door de glazen vloer. Je kijkt uit op de Stadskamer waar de singel doorheen stroomt.

Stadsschouwburg Utrecht

Als toonaangevend theater programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen.

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Ontdek de geheimen van het bastion Sonnenborgh. Beklim de trappen naar de sterrenkoepels, voorspel het...

Louis Hartlooper Complex

Dé ontmoetingsplek waar film, festival, horeca, evenement, verhuur en expositie samenkomen.