Wat te doen
op en in het water

Stap in een bootje, gooi je hengel uit of peddel rond op je SUP plank. Het water van de singel is een fijne plek om te recreëren. Maak een rondje of vaar vanuit Leidsche Rijn zo naar de binnenstad.

 

Vissen

Je hengel uitgooien aan de singel mag maar dan moet je wel eerst een vispas aanschaffen. In de singel zwemmen diverse vissen zoals baars, snoek en winden.

Varen & suppen

Alle soorten vaartuigen mogen over de singel varen, als ze zich maar aan de maximum snelheid houden van 4,5 kilometer per uur. Je boot mag niet hoger zijn dan de laagste brug op de route die je vaart. Als je het oostelijke deel van de singel volgt (langs onder andere de Herenbrug en de Wittevrouwenburg) is het maximaal 1.90 meter hoog. Als je het westelijke deel van de Singel volgt, kan je boot maximaal 2.50 meter hoog zijn. Let wel op: check het waterpeil voordat je de singel opvaart.

Varen in Utrecht

Vaarkaart

Heb je een boot of wil je graag eens een rondvaart of boottocht maken? Of wil je de openingstijden van bruggen en sluizen weten? Voor het varen en aanleggen in Utrecht gelden regels. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.